IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – „Hrvatska je više-manje uvijek na krivoj strani rang liste, kada je po dobrom – onda smo pri dnu, kada je po lošem – onda smo pri vrhu. Moramo smanjiti opće stope PDV-a za značajniji iznos, s 25% na najmanje 22% kako bi građanima olakšati ovaj inflatorni udar“, komentirao je predsjednik i saborski zastupnik IDS-a Dalibor Paus govoreći o i dalje rastućoj inflaciji na današnjem aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru.

Paus je ukazao na činjenicu da unatoč tome što u Hrvatskoj raste zaposlenost i pada nezaposlenost, kao i tome što rastu plaće te što je BDP iz kvartala u kvartal sve veći, cijene u trgovinama za naše građane i dalje su previsoke:

-Kada naši građani izađu iz trgovine, srazmjer između težine vrećice u njihovoj ruci i praznine u njihovom novčaniku nije dobar, naglasio je Paus te dodao da je Hrvatska i dalje među zemljama s najvećom stopom inflacije te s najvišim inflatornim udarom za građane.

Stava je da se mora pronaći rješenje koje će pomoći svim našim građanima, a što IDS vidi u smanjenju opće stope PDV-a za značajniji iznos s 25% na najmanje 22%. Smatra da je to dobar način kako građanima olakšati ovaj inflatorni udar.

Premijer Plenković je u svom odgovoru istaknuo da smanjenje opće stope PDV-a neće povoljno utjecati na cijene, ali uvažava ideju IDS-a.

Paus je na kraju istaknuo kako i druge europske države imaju diferenciranu stopu PDV-a, ali ipak više od dvije trećine njih ima opću stopu 22% ili manju, a od Hrvatske veću opću stopu ima samo Mađarska.