IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Reakcija predsjednika IDS-a Vodnjan-Dignano Igora Orlića na ostavku predsjednice Vijeća Romine Bilić

VODNJAN – Predsjednik IDS-a Vodnjana Igor Orlić reagirao je danas na iznenadnu ostavku predsjednice Gradskog vijeća Grada Vodnjana – Dignano Romine Bilić.

Zahvalio se dosadašnjoj predsjednici Gradskog vijeća na dosadašnjem radu, međutim dodao kako:

– Nipošto ne dijelimo njezino uvjerenje da je u tri godine mandata aktualne vlasti učinjen bilo kakav iskorak. Naime, 2021. godina nije toliko daleka, sjećamo se jako dobro što su predvodnici aktualne vlasti obećavali, govorili i za što su se zalagali. Poštenje im je bila glavna parola, pa su zapošljavali u gradskoj upravi i po odborima te dijelili otkaze po stranačkom ključu. Posljednji primjer tog ‘poštenja i morala’ nudi nam nezavisna vijećnica koja je bespravno gradila,  svjesno i namjerno kršeći zakon.

Nadalje, govorili su da će dati sve od sebe da isporuče promjene, a u Gradu u ovom mandatu kao da je vrijeme stalo, ne događa se apsolutno ništa. Također, govorili su da znaju kako i što treba cijeloj Vodnjanštini, a kad je postalo jasno da ne znaju niti mogu išta, jedan po jedan odlučili su besramno prati ruke od svega i odgovornost za stanje u Vodnjanu prebaciti isključivo na gradonačelnika Edija Pastrovicchija.

Za situaciju u kojoj se nalazi Grad Vodnjan odgovoran je ne samo gradonačelnik, najbliži suradnici, već svi njegovi, već sada, bivši vijećnici.  Za kraj, tužno je kako ni sada nisu spremni preuzeti odgovornost za neiskorištenu priliku, već će, pretpostavljam, bez ikakvog pokrića tražiti još jednu priliku na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju iduće godine!”