IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

IDS pobjednik izbora u Raši, Labinu i Gračišću, a Valter Flego osvojio je 18.875 preferencijalnih glasova i osmi je kandidat u Hrvatskoj po broju preferencijalnih glasova

PULA – „Zazelenila se Istra u superizbornoj nedjelji i izabrala IDS koji je ostvario pobjede u svim gradovima i općinama u Istri. Valter Flego, nositelj liberalne Fair play liste, ostvario je 18.875 preferencijalnih glasova i osmi je kandidat u Hrvatskoj po broju preferencijalnih glasova. IDS i koalicijski partneri su s 41.600 glasova prešli izborni prag, a postignut bolji rezultat nego 2019. godine (2019. – 5,19%, 2024. – 5,61%), no nažalost, ovoga puta to nije bilo dovoljno za osvajanje mandata. Hvala svim biračima koji su prepoznali rad i rezultate Valtera Flega, hvala na povjerenju i velikoj podršci koja se mogla osjetiti tijekom cijele kampanje u svakom dijelu Istre i Hrvatske!“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus osvrnuvši se na rezultate Europarlamentarnih izbora.

Osim Izora za Europski parlament, jučer su se u Istri održali i prijevremeni Izbori za općinskog načelnika u Raši te Izbori za članove vijeća mjesnih odbora u Labinu i Gračišću, na kojima je IDS premoćno pobijedio: „Leo Knapić postao je novi načelnik Općine Raša sa 60 posto svih glasova, pobijedivši tako protukandidate SDP-a i HDZ-a već u prvom krugu izbora.

Na Izborima za mjesne odbore u Labinu, IDS je pobijedio u svih sedam mjesnih odbora i osvojio 70 posto vijećničkih mjesta, pokazavši još jednom kako Labinjani prepoznaju ideje, projekte i kvalitetne ljude koje IDS u Labinu nudi već dugi niz godina. IDS Labin jučerašnjom je pobjedom dokazao i kako je rezultat s parlamentarnih izbora u travnju, na kojima je SDP u Labinu osvojio više glasova, bio tek tzv. Milanovićev efekt, a ne rezultat rada lokalnog SDP-a“, komentirao je Paus dodajući:

– Na Izborima za vijeća mjesnih odbora u Gračišću, u kojemu je na vlasti nezavisni kandidat, IDS je također odnio pobjedu u većini mjesnih odbora – četiri od šest. Tek u jednom mjesnom odboru nezavisna lista osvojila je 9 glasova više od liste IDS-a Gračišće, čime se ponovno dokazalo kako IDS ima ljude koji mogu i žele ponuditi dobre programe i viziju u svakom mjestu u Istri. Još jednom želim zahvaliti svim biračima koji su prepoznali važnost izbora na svim razinama, od mjesnih odbora do Europskog parlamenta i dali svoj glas listama i kandidatima IDS-a“, zaključio je Paus.

Izlaznost na Europarlamentarne izbore od tek 21,32 posto velika je vijest jučerašnjih izbora, no čak i unatoč tome, kandidat IDS-a Valter Flego, ostvario je velikih 18.875 glasova što čini 45,37 posto svih glasova liste. U Istri je time IDS ostvario daleko najbolji rezultat, ostavivši iza sebe liste HDZ-a i SDP-a, pobijedivši u svim istarskim gradovima i općinama, među kojima je i Pula u kojoj je IDS osvojio više nego liste SDP-a i HDZ-a zajedno.

Iako ostaje žal za neosvojenim mandatom i činjenica da Istra nakon 10 godina prestaje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu, jučerašnji su rezultati i brojke pozitivan vjetar u leđa za pripremu za Lokalne izbore iduće godine, u kojoj su ciljevi IDS-a visoko postavljeni.