IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

U nedjelju, 9. lipnja, izađite na izbore i birajte ljude koji brinu za Labin

LABIN – „Želimo građanima Labina ponuditi programe koji su konkretni, ostvarivi i prilagođeni potrebama svakog mjesnog odbora, svake Labinjanke i svakog Labinjana. Ljudi na našim listama imaju ideje i motivaciju za rad i zato našim programima postavljamo realne i provedive ciljeve“ – poručili su iz IDS-a Labin predstavljajući program za svaki od sedam mjesnih odbora u Labinu.

U mjesnom odboru Labin gornji zalagat ćemo se za početak rekonstrukcije infrastrukture starogradske jezgre, rekonstrukciju ceste od trafostanice do rotora kod groblja uz izradu nogostupa i izgradnju kanalizacije u Presici, rekonstrukciju dijela ceste za Bartići, sanaciju i obnovu Pinete, postavljanje javne rasvjete u dijelu Kranjci i Gondolići te izgradnju kanalizacije u naseljima Rogočana, Kranjci i Škrilice.  Kandidati IDS-a na listi broj 2 u MO Labin gornji su: Dajana Milevoj, Piero Glavičić, Velda Brezac, Đani Bubić i Alenka Verbanac.

U mjesnom odboru Vinež založit ćemo se rekonstrukciju dijela ceste od Doma kulture prema Viškovićima, izgradnju kanalizacije u naseljima Viškovići, Ladenci, Bohki i na dijelu prema bivšem „Kingu“, izgradnju novih parkirnih mjesta u dijelu “Nove kući”, izgradnju pristupne ceste i parkirališta na novom dijelu Sportskog centra Vinež (kod NK Iskre), izgradnju prometnice koja spaja cestu ispred škole na Vinežu s cestom prema Snašićima (u smjeru bivšeg „Kinga“) s javnom rasvjetom, izgradnju novog dječjeg vrtića na Vinežu te izradu prometnog rješenja regulacije prometa u glavnoj ulici na Marcilnici. Kandidati na listi IDS-a, lista broj 1 su: Dorijan Brubnjak, Karmen Zalihić Kokot, Esad Spahić, Alessandro Klapčić i Sigrid Blašković Miletić.

U mjesnom odboru Ripenda želimo rekonstrukciju i stavljanje u funkciju zgrade bivše škole,  rekonstrukciju ceste prema Ripendi Vicani i Ripendi Kosi, postavljanje javne rasvjete od spomenika do raskrižja za groblje, zamjenu dotrajalih sprava, postavu novih i novu antistres podlogu na igralištu u Ripendi, izgradnju kanalizacije u Ripendi Verbanci te uređenje stare špine uz postavu klupica. Kandidati na listi IDS-a za MO Ripenda, lista broj 1 su: Alis Kovačec Martinović, Doris Živić Juričić, Daniela Roguljić Novak, Roberto Knapić i Dino Dušman.

Ciljevi u mjesnom odboru Rabac su rekonstrukcija ceste Špina-Gornji Rabac i ceste od ulice Slobode prema Gornjem Rapcu, uređenje ulaza u Omladinsku ulicu, izgradnja kanalizacije u Gornjem Rapcu, izgradnja stepenica između Creske i Lošinjske ulice, poboljšanje razine čistoće, uređenosti, hortikulture na rivi u Rapcu, zamjena azbestnih cijevi i rekonstrukcija dotrajalih kanalizacijskih cijevi u starom dijelu Rapca te poboljšanje signalizacije, odnosno vidljivosti javnih stepenica u Rapcu. Kandidati na listi IDS-a, lista broj 1 za MO Rabac su: Đoni Batičić, Biserka Griparić, Elizabeta Derosi, Nicol Načinović i Vlado Bembić.

U mjesnom odboru Kapelica zalagat ćemo se za postavljanje javne rasvjete i asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Breg-Salakovci, izgradnju vodoopskrbnog ogranka Marconi na Gori Glušići, izgradnju kanalizacije u naseljima Kapelica, Breg Ivanovci, Breg i Salakovci, postavljanje dodatnih kamera za nadzor prometa u naseljima Kapelica i Salakovci, izgradnju novih ogranaka javne rasvjete u naselju Breg Ivanovci, nastavak uređenja igrališta Salakovci te nastavak sufinanciranja tradicionalne fešte „Kres na Gore“. Kandidati IDS-a na listi broj 1 u MO Kapelica su: Vesna Šumberac, Oreste Franković, Ivan Kiršić, Karla Gobo i Igor Šumberac.

U mjesnom odboru Labin donji želimo da se sanira nogostup u naselju “Nove zgrade”, izgradi kanalizacija u naselju Streljana i Čekadi, rekonstruira kanalizacija u ulicama Rudarska, A. Selana i K. Kranjca, poveća broj parkirnih mjesta u krugu centra grada, nastavak saniranja prometne infrastrukture u naselju Starci i nastavak rada na daljnjoj revitalizaciji pijacala i rudarskog kompleksa. Kandidati na listi broj 2 za MO Labin donji su: Alen Vozila, Dean Nestorović, Sakib Trumić, Marija Kadoić Blaško, Paolo Miletić, Piero Jenkel i Jerko Njenjić.

U Katurama ćemo se zalagati za rekonstrukciju nogostupa na dionici preko puta Ine prema rotoru kod Spara, izgradnju kanalizacije u naselju Katuri, izgradnju parka Kature, asfaltiranje parkirnih površina u ulici Svetog Mikule i kod Prilaza Vala, rekonstrukciju nogostupa u Istarskoj ulici te ugradnju dodatnih rasvjetnih tijela po kompletnom naselju. Kandidati IDS-a na listi za MO Kature, lista broj 1 su: Tijana Kocijel, Mauricio Milevoj, Aida Murtić Hodžić, Miroslav Ivanošić, Daniel Fonović, Irene Smoković i Dorino Rajković.

– Ovo su programi kojima želimo da Labin nastavi koračati putem razvoja, kao predvodnik otvorenog i tolerantnog okruženja, uz bok najrazvijenijim istarskim i europskim gradovima. Zato u nedjelju, 9. lipnja, izađite na izbore i birajte ljude koji brinu za Labin“, poručili su nositelji i kandidati IDS-ovih lista uoči nedjeljnih Izbora za članove vijeća mjesnih odbora u Labinu.