IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Valter Flego i Leo Knapić na druženju s građanima u Raši

RAŠA – „Za razvoj Hrvatske nužno je razvijati naše regije na svim razinama gdje se o nama odlučuje, od lokalnih politika do Europskog parlamenta. Ljudi su naša snaga, zato je važno imati istarsku forcu , kako u Raši, tako i u Briselu!“ poručili su nositelj Fair play liste 9 i kandidat broj 1 na Izborima za Europski parlament, Valter Flego i kandidat za načelnika Općine Raša, Leo Knapić na današnjem druženju s brojnim građanima, članovima i simpatizerima IDS-a u Raši.

Druženje je proteklo u ugodnom razgovoru o projektima važnim za Istru, ali i Labinštinu:

-„U fokusu mog rada u narednom mandatu bit će borba za zaštitu naših vrhunskih poljoprivrednih proizvoda jer trenutne europske klasifikacije nisu dovoljne. Premali smo da bismo bili prosječni, kvaliteta je naša snaga!, kazao je Flego dodajući kako je važno proizvođačima na Labinštini osigurati prepoznatljivost njihovih vrhunskih proizvoda na europskoj razini novom „premium“ oznakom kvalitete.

Govoreći o radu i projektima u narednom mandatu, Flego je također istaknuo veće korištenje robotike i novih tehnologija u zdravstvu i školstvu kao i rješavanje problema vodoopskrbe, koja nažalost pogađa naše krajeve, uključujući i Rašu, zbog utjecaja klimatskih promjena.

– Jedna od ključnih stvari u narednom mandatu bit će mi osigurati europska sredstva za stvaranje novih samoodrživih sustava poljoprivrede, a uvjeren sam da će novi načelnik Knapić biti začetnik tog procesa na Labinštini, zaključio je Flego.

Kandidat IDS-a za načelnika Općine Raša Leo Knapić kazao je da se Raša može usmjeriti ka razvoju zdrave organske proizvodnje, no i puno više od toga. Zahvalio se Flegu na podršci, te je pozdravio njegovu viziju i zalaganje za Istru u Briselu, a naročito politike oko poljoprivrede i „premium“ oznake kvalitete, jer kako je i sam naveo – jedan je od začetnika „Smotre vina istočne Istre – Skitača“.

Nadalje, govoreći o projektima u Općini Raša, Knapić je naglasio rješavanje započetih projekata koji za cilj imaju daljnji razvoj Općine Raša i boljitak životnog standarda njezinih mještana. Knapić je istaknuo da će imperativ u njegovom radu biti na gospodarstvu, ali i na valorizaciji bogate kulturne – rudarske baštine koja je izražena u Raši.