IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – Predsjednik IDS-a Dalibor Paus, sudjelovao je u raspravi o Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu za 2022.g., te ukazao na primjer dobre prakse iz Istarske županije koji se odnosi na spolno i mentalno zdravlje te problem ovisnosti mladih, a radi se o radu Savjetovališta mladih za spolno zdravlje pri službi za školsku medicinu pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

-Radi se o svojevrsnom nadstandardu, o programu koji zajedno sufinanciraju Istarska županija i gradovi u Istarskoj županiji i koji u ovom obimu ne postoji u drugim županijama, istaknuo je Paus te dodao da je ova usluga besplatna, za nju nije potrebna uputnica zbog čega se djeca i mladi lakše odluče na javljanje, usluga je dostupna u neograničenom broju dolazaka, a istu pružaju liječnici školske medicine koji su i najbliži mladima i fizički, ali i kao osobe od povjerenja.

Dodao je da se u sinergiji navedenog Savjetovališta mladih za spolno zdravlje i drugih programa poput Savjetovališta za pravilnu prehranu te Savjetovalište za mentalno zdravlje, također sufinanciranih od strane Istarske županije, osigurava dostupna, stručna, besplatna i  sveobuhvatna pomoć djeci i mladima te da to pokazuje da postoji način da se sustav pomoći mladima uspostavi brzo i efikasno.

Stoga je Paus podsjetio kako je upravo zato Klub IDS-a podnio amandman na državni proračun za 2024. godinu, s tendencijom da se u svim Zavodima za javno zdravstvo, u svim županijama Republike Hrvatske, osigura osnivanje Savjetovališta za spolno zdravlje mladih zapošljavanjem jednog liječnika specijalista školske medicine već u 2024.g., no naveo je kako je naravno i nažalost Vlada amandman odbila.

Pozvao je pravobraniteljicu za djecu da osnivanje Savjetovališta za spolno zdravlje mladih u svim županijama uvrsti u preporuke u izvješću za 2024. godinu te da se nada da će to biti jedna od ostvarenih preporuka u tom Izvješću, a za koje je naveo da ćemo, nažalost, slušati tek 2026. godine.

Pogledajte cijeli govor: