IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – „Fair play lista 9 je tim normalnih i pristojnih ljudi, i u našem timu igraju samo najbolji. Mi smo brana svakom obliku ekstremizma i najsnažniji odgovor na političku nekulturu u Hrvatskoj. Vrijeđanja i srozavanje komunikacije kakvoj smo svjedočili u parlamentarnoj izbornoj kampanji od nas nikada nećete vidjeti“, izjavio je nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego na današnjem predstavljanju Fair play liste 9 u Zagrebu, dodavši da 9. lipnja očekuju dva europska mandata.

– Naša Fair play lista 9 sastoji se od 12 centrističko liberalnih stranaka, 14 s našim partnerima Akcija za promjene (AP) i Dubrovačka stranka (DUSTRA), svi redom posvećeni očuvanju i zaštiti dostignutih civilizacijskih vrijednosti u Hrvatskoj, i Europi. Multikulturalnost je u središtu naše liste, a ja sam ponosan na podršku apsolutno svih nacionalnih zajednica Istarske županije i šire, koju sam prošloga tjedna dobio. Uz to, Fair play lista 9 je i lista dokazanih pojedinaca i najuspješnijih hrvatskih županija, naglasio je Flego te zaključio:

– Kao fair play tim ljudi, i u grubim političkim utakmicama igramo na pobjedu. Predstavljamo se konkretnim rezultatima u Hrvatskoj i Briselu. Pet godina sam zastupnik u Europskom parlamentu, jedini Istrijan, i svakome mogu položiti račune svog europskog rada. Danas Hrvatska ima pristup 26 milijardi eura, jer sam preko svog europskog Odbora za promet i plenarnih sjednica uvrstio Hrvatsku na europske koridore. Idemo dovršiti posao i osigurati da i u novom EU proračunu bude dovoljno novaca za sve hrvatske strateške projekte te prioritete naših regija. To je moja Euro Vizija, za koju nastavljamo raditi u RH i Briselu. 26 milijardi europskih eura – to je kad pošaljete Istrijana u Brisel. Čast mi je biti na čelu liste broj 9, kao kandidat broj 1, zaključio je Flego.

Drugi kandidat liste broj 9, predsjednik NPS-a Matija Posavec osvrnuo se na Flegove konkretne i mjerljive rezultate u prvom europskom mandatu, istaknuvši da imaju učinak za Hrvatsku u cjelini.

– EU je onoliko jaka koliko su jake njene članice, a države članice su jake koliko su jake njihove regije. Ovdje smo okupili ljude iz raznih hrvatskih regija, prije svega Međimurske i Istarske županije, koje imaju duboko ukorijenjene EU vrijednosti. Imamo energiju, poduzetnost i odgovornost – to je naša ambicija za ove europske izbore. Hrvatska ima šansu dati podršku normalnom i pristojnom građanskom centru, koji Hrvatskoj treba. Imamo podršku manjina, a kao i proteklih pet godina, i u narednih ćemo pet pravdati povjerenje naših građana velikim rezultatima, zaključio je Posavec.

Najmlađa kandidatkinja liste broj 9, Gabriela Bošnjak (HSLS) iskazala je zadovoljstvo što se nalazi na listi liberala i manjina.

– Jedan od mojih glavnih ciljeva jest poticanje poduzetništva, jer poduzetnici stvaraju radna mjesta, donose inovacije i potiču rast ekonomije. Zagovarat ću politike koje smanjuju birokraciju, posebice za mlade poduzetnike i start-upove. Temeljne su vrijednosti EU-a utkane u našu listu – mir i prosperitet – te zdravorazumske politike koje odstupaju od svih ekstremnih politika koje dijele društvo. Mi smo brana tome. Naša je budućnost u umjerenim i racionalnim politikama koje ujedinjuju ljude.

Predsjednik SDSS-a i kandidat liste broj 9 Milorad Pupovac istaknuo je da „hrvatski predstavnici u Europskom parlamentu trebaju biti ravnopravni s predstavnicima ostalih zemalja“, zbog čega je s radošću prihvatio poziv da SDSS bude član ove koalicije, koju karakterizira poštena igra.

Naročito poštena igra u okolnostima kada se sve više igra nepošteno! Ono do čega će meni biti stalo je prije svega očuvanje demokracije u EU i Hrvatskoj, od najrazličitijih oblika populizma, ekstremizma i onoga što izgleda kao isključivanje ljudi koji su drugačiji, koji se razlikuju po boji kože, vjeroispovijesti, etničkoj pripadnosti. Europski je projekt pokrenut kako bi na svom primjeru pokazao kako se čuva demokracija. Kao mala Hrvatska, mi kao pripadnici srpske nacionalne manjine imamo poseban interes da budemo dio takvoga projekta, a naša je Fair play lista 9 svijetli primjer u Hrvatskoj.

Pupovac je na kraju zaključio:

– Imamo mnogo razloga da obnovimo vjeru u Europu kao projekt mira i zajedništva, jer danas je mnogo onih koji tu vjeru razaraju, onih koji od vedrine europskih uvjerenja stvaraju tmurno raspoloženje i tmurnu perspektivu. U danima koji su pred nama, obilazeći Hrvatsku zajedno i pojedinačno, pokazujemo svoja europska, ispravna uvjerenja koja želimo zastupati i u hrvatskom i europskom parlamentu.

 

Kandidati Fair play liste 9 su redom:

 1. VALTER FLEGO
 2. MATIJA POSAVEC
 3. SPOMENKA ĐURIĆ
 4. DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ
 5. GABRIELA BOŠNJAK
 6. ANA TROŠELJ
 7. RAJKO OSTOJIĆ
 8. TATJANA VUKOBRATOVIĆ SPASOJEVIĆ
 9. ANITA PEREŠIN
 10. KRUNOSLAV LUKAČIĆ
 11. RADIMIR ČAČIĆ
 12. MILORAD PUPOVAC