IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,464

Više od politike - Non solo politica

𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – „Valter Flego jedini EU zastupnik koji štiti vrijednosti autohtona nacionalna zajednica u Istri, kao i svih ostalih nacionalnih manjina. Zato ima podršku apsolutno svih manjina u Istarskoj županiji i šire, da nas uspješno kao i do sad predstavlja u Europi“, istaknuli su predstavnici Talijanske nacionalne autohtone zajednice, koji su se danas u Puli sastali s Flegom.

Prisutni su bili  Marin Corva, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije, Jessica Acquavita, zamjenica župana Istarske županije izabrana od  strane Talijanske nacionalne zajednice, Paolo Demarin, predsjednik Skupštine Talijanske unije, Enio Forlani, predsjednik Vijeća Talijanske nacionalne autohtone manjine Istarske županije te Tea Batel, potpredsjednica Kluba žena IDS-a.

Nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego je prilikom izjavio:

– Talijani su naša autohtona nacionalna zajednica, surađujemo dugi niz godina i jako mi je drago što danas dogovorili nastavak suradnje. Razgovarali smo o konkretnim projektima, o problemu nostrifikacije diploma, koji iako nije u nadležnosti EU-a već država članica, preuzeo sam na sebe obavezu da apeliram prema Komisiji da pomognem riješiti taj problem. Izgradnja željeznice od Pule do Trsta je također bila tema današnjeg razgovora, na čemu ću nastaviti raditi i u drugom mandatu i tražiti još novaca za naše prometne projekte u novom EU proračunu. Drago mi je što su Talijani prepoznali moj rad u Europi i od srca im hvala na ovoj podršci!

Corva je naglasio da im je „jako važno da Talijanska unija bude predstavljena na EU razini, a ponovnim izborom Valtera to će se i nastaviti, i zato ima punu podršku Talijana u Istarskoj županiji“.

Demarin je izjavio da je „Talijanska unija snažno iza Valtera“ te istaknuo da je „Valter jedini europarlamentarac koji je pozvao predstavnike Talijana da čuje njihove probleme i ono što im je važno da se zastupa u Europi“.

Acquavita je istaknula da „podržava Valtera, jer otkad je on zastupnik u Europskom parlamentu, glas naše Istre se zaista čuje u Europi, a Valter iza sebe i velike rezultate na području prometne infrastrukture i povezivanja naših krajeva s ostatkom Europe“.

Forlani je pohvalio rad zastupnika Flega u njegovom prvom mandatu istaknuvši da je „imao poseban senzibilitet prema manjinama“ te ističe „svoju apsolutnu podršku Valteru na predstojećim europskim izborima“.

Batel je na kraju dodala da „Istra ne bi danas bila toliko uspješna i multikulturalna regija bez Talijanske zajednice, koja je neizostavan dio naše regije. Talijani svojim primjerom zajedništva doprinose i stvaranju Europske unije kao zajednice zemalja koja spaja različite narode i kulture“, zaključila je Batel.