IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

RIJEKA – „Prije pet godina ovdje sam u mom studentskom gradu Rijeci započeo svoju priču mandata, a danas vam sa zadovoljstvom polažem račune. Što sam 2019. obećao, to sam isporučio. Sretan sam što sam pokazao da jedan zastupnik iz male Hrvatske itekako može napraviti razliku. Hrvatska ima na raspolaganju 26 milijardi eura za ceste, morske i zračne luke, željeznice, za velike prometne projekte. Idemo po drugi mandat da završimo posao!“, naglasio je nositelj liste broj 9 za europske izbore, kandidat broj 1 Valter Flego na konferenciji za medije danas u Rijeci.

– Luka Rijeka konačno ima jednak status kao ostale sjevernojadranske luke. Pozicioniranjem na čak dva dodatna europska koridora, Luka Rijeka postaje geostrateško važno središte. Za razvoj Rijeke iznimno je važna i željeznica. Stoga će izgradnja željeznice prema Zagrebu i dalje prema Mađarskoj osigurati da Luka Rijeka bude ključni faktor za ulaz i izlaz tereta u regiji, a gradit ćemo i novi most prema Krku, osvrnuo se Flego na benefite koje donosi zaključenje njegove prometne priče u Briselu te se osvrnuo na samu koaliciju.

– Rijeka, Kvarner i Istra ne smiju izgubiti svog predstavnika u Briselu. Pokažite mi onoga koji će se za naš kraj i naše ljude boriti srčanije i glasnije od čovjeka koji iz tog kraja dolazi. Velika mi je čast predstavljati našu široku liberalno centrističku koaliciju kao protutežu radikalizaciji i polarizaciji hrvatskog društva. Lista broj 9 je čuvar tolerantnog i otvorenog društva. Mi smo brana rastućem ekstremizmu u RH! Hrvatska je gurnuta udesno, a mi ćemo na ovim izborima pokazati da Hrvatska ostaje na liberalnom putu, na putu bezuvjetnog poštivanja ljudskih i građanskih prava, zaključio je Flego.

Potpredsjednica PGS-a i kandidatkinja na listi broj 9 Ana Trošelj naglasila je da je „Flego puno napravio za Rijeku pa je tako ona odlučila biti dio liste i zbog njegovog angažmana i rezultata za Rijeku, ali i zbog onoga što Flego ideološki predstavlja. Jednu normalnu, otvorenu, liberalnu Hrvatsku“.

Predsjednik Liste za Rijeku Zdravko Ivanković istaknuo je da je „Rijeka pratila rad zastupnika Flega u Briselu i navijala za njega, jer to znači navijati za Rijeku i za same sebe. Želimo da Flego nastavi raditi za naše regije i završi posao do kraja, jer smatramo da to nitko bolje od njega ne može napraviti“.

Potpredsjednik Unije Kvarnera Đanino Sučić poručio je građanima da se „prisjete svih hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu, jer od svih 12, Flego je jedini radio za naš kraj“.

Uz govornike konferencije za medije, na Gatu Karoline riječke bili su prisutni i predsjednik PGS-a Darijo Vasilić te predstavnici IDS-a, Unije Kvarnera i Liste za Rijeku.