IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – „Lista broj 9 koju ponosom predvodim, najjača je centristička liberalna lista za predstojeće europske izbore 9. lipnja. Spajamo najjače regionalne opcije, ali i jake individualce, s primarnim zadatkom čuvanja dosegnutih civilizacijskih vrijednosti u Hrvatskoj i suživotu s nacionalnim zajednicama“, naglasio je kandidat broj 1 Valter Flego na konferenciji za medije danas u Puli.

Na Svjetski dan slobode medija, aktualni europarlamentarac predstavio je svoju listu te se osvrnuo na svoj prvi briselski mandat, ali i planove za drugi.

– Jedini sam kandidat iz Istre s realnom šansom za Europski parlament. Velike stranke nemaju predstavnike iz naše županije i zato vjerujem da će ova lista dobiti još veći broj preferencijalnih glasova. Naša je lista za sve koji žele argumentiranu, realnu i pristojnu politiku, a ne svađe i uvrede. Želim kao i do sada bit glas jedne normalne i otvorene Istre i Hrvatske u Europskom parlamentu i nastaviti tamo gdje sam stao. Svakoga mogu pogledati u oči, svakome reći što sam pet godina radio. Osvojim li drugi mandat, obećavam da će tako biti i narednih pet godina. Imam energije, volje i tim sjajnih ljudi. Želim dovršiti posao prometnih koridora na način da sudjelujem u kreiranju novog EU proračuna i osiguram da ponovno imamo velike europske novce za sve naše projekte doma, a želim i realizirati premium kategoriju najboljih proizvoda. Svaki je europarlamentarac najproduktivniji u drugom mandatu, a ja sam spreman odraditi još pet godina u Briselu.

Na kraju, Flego se osvrnuo na svoju ulogu Izvjestitelja Europskog parlamenta za jedan od najvažnijih programa EU-a Digitalna Europa, na prometne koridore i mogućnost korištenja 26 milijardi eura iz Instrumenta za povezivanje Europe, na svoju inicijativu za označavanje najboljih poljoprivrednih proizvoda novom premium oznakom te na ujedinjavanje svih hrvatskih zastupnika u Parlamentu nekoliko puta, što je presedan od ulaska RH u EU.

– Pristojno je i ispravno kad od građana tražite povjerenje za budućnost jasno reći što ste u proteklih pet godina u Briselu radili. A ja sam više nego ponosan na sve realizirano u ovom mandatu, zaključio je Flego.