IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Povjerenje Gradskog vijeća Zoričiću ozbiljno dovedeno u pitanje

PULA -„Gradonačelnik Zoričić se nema što petljati u izbore za Gradsko vijeće. Ako Zoričić želi izbore, neka da ostavku“, kazao je predsjednik gradske organizacije IDS-a Pule Valter Boljunčić osvrnuvši se na situaciju u Gradu Puli i posljednju u nizu afera koje bacaju ljagu na funkcioniranje i opstojnost Grada kao javnog servisa svih građana Pule.

Postavlja se pitanje, kazao je Boljunčić,  je li gradonačelniku jasan princip tko je što u upravi Grada Pule, te je istaknuo kako je IDS spreman na izbore.

– Mi smo spremni na izbore kada god oni bili, a rezultati izbora za vijeća mjesnih odbora nam potvrđuju kako je izbor građana jasan te nam daju dodatni podstrek, kazao je predsjednik pulskog IDS-a dodajući:

– U slučaju raspuštanja vijeća proteklo bi vrijeme za izbore te bi došli skoro u termin redovnih izbora. Pogledajmo realnu situaciju bez politikanstva. U Puli imamo nagomilane probleme koji proizlaze iz nesposobnosti u upravljanju gradom, a jedan od većih je problem Kaštijuna, kazao je Boljunčić te upitao treba li se posvetiti rješavanju problema koje svih tište, ili pak imati predizborne kampanje i veoma upitno funkcioniranje vijeća.

Nadalje, govoreći o problemima u Gradu Puli, Boljunčić se osvrnuo na veliki problem Kaštijuna. – Dakle, ni nakon 3 godine nema pomaka na bolje. No, što se mislilo? Da će smjena uprave, populizam, zahtjevi za promjenama prostornih planova bez imalo jasne vizije što i kako, rezultirati rješenjem? Je li namjera gradonačelnika posvetiti se rješavanju problema Kaštijuna, ili mu je pak na umu ući u predizbornu kampanju punu populističkog prepucavanja, napomenuo je predsjednik pulskog IDS-a.

– Puležanima je odavno dosta da Grad tapka u mjestu. Već smo tri godine svjedoci nesposobnosti i nesnalaženja gradonačelnika Zoričića u upravljanju velikim i kompleksnim sustavom kao što je Grad Pula, a razina neodgovornosti koju svakodnevno pokazuje kulminirala je današnjim istupom u kojem je izjavio da predsjednica Gradskog vijeća više ne uživa njegovu podršku kao ni podršku vijećnika NLFZ, kazao je Boljunčić dodajući:

– Gđa. Nikolovska neka sama odluči hoće li će dati ostavku, ali neka uzme u obzir što to implicira. Hoće li se vijeće baviti sobom ili problemima ovoga grada, kojih nažalost ima na pretek. U ovoj rašomonskoj situaciji netko od vladajućih bi morao imati na umu ono što je dobro za Grad Pulu, istaknuo je Boljunčić te zaključio:

– Da svaka promjena nije nužno promjena na bolje, sada je već svima jasno. Veseli me što će naši građani ubrzo imati priliku odlučivati o budućem vodstvu grada. Uvjeren sam kako će ovoga puta građani birati drugačije, jer Pula može i mora bolje!, zaključio je predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić.