IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga izabran za predsjednika Hrvatske udruge povijesnih gradova

ROVINJ – „Izuzetno sam počašćen što sam izabran za predsjednika udruge koja okuplja i spaja najljepše hrvatske povijesne gradove. Kao građani i predstavnici zajednica koje su čuvari bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa, imamo odgovornost da zaštitimo i promoviramo tu vrijednu baštinu“ – poručio je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga koji je, na izbornoj skupštini koja se održala 8. ožujka u Dubrovniku, izabran za novog predsjednika Hrvatske udruge povijesnih gradova.

Povijesni gradovi imaju svoje specifične potrebe kao što su očuvanje kulturne i prirodne baštine, tradicijske kulture, problem zadovoljenja potreba stanovnika povijesnih gradova i odnosa građana prema kulturnoj baštini, prepoznavanje važnosti i vrijednosti hrvatskog kulturnog naslijeđa te način upravljanja i korištenja istog.

Grad Rovinj-Rovigno kontinuirano ulaže u zaštitu svog kulturnog identiteta, revitalizaciju povijesne jezgre, očuvanje svojih znamenitosti i promicanje kulturne baštine među građanima i posjetiteljima.

„Zajedno s članovima udruge, nastavit ćemo raditi na promicanju zajedničkih interesa, razmjeni iskustava i najboljih praksi, te jačanju suradnje između naših gradova“, izjavio je Paliaga.

U organizaciji Ministarstva kulture i medija RH i Grada Dubrovnika tim je povodom održana i panel rasprava posvećena temi izrade i provedbe planova upravljanja za povijesne gradske jezgre upisane na popis svjetske baštine UNESCO-a kojoj je prisustvovala i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Članovi Hrvatske udruge povijesnih gradova su Dubrovnik, Ilok, Karlovac, Kaštela, Korčula, Mali Lošinj, Nin, Klis, Novigrad (Dalmacija), Pag, Pula-Pola, Rovinj-Rovigno, Sisak, Solin, Split, Šibenik, Trogir, Varaždin, Vukovar i Zadar.

Izvor: IstraIn