IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

PAZIN – „Gradonačelnici Grada Pazina Suzani Jašić nije dugo trebalo da počne kadrovirati po vlastitom nahođenju, umjesto da se u odabiru čelnih osoba gradskih ustanova rukovodi kvalitetom, motivacijom i rezultatima rada pojedinih kandidata“, istaknuo je predsjednik pazinskog IDS-a Vedran Ivančić, nakon što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena odluka o raspisivanju novog natječaja za ravnatelja/icu pazinske Gradske knjižnice.

Naime, Povjerenstvo za provođenje natječaja za izbor i imenovanje dalo je prijedlog da se natječaj poništi i ponovno raspiše, odnosno da se ne prihvati kandidatura dosadašnje ravnateljice, iako je riječ o izuzetno motiviranoj i proaktivnoj osobi, o čijoj stručnosti i sposobnosti najbolje govori njezin izvanredan dugogodišnji rad.

Predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić poručio je da nakon što je Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta nedavno poništio natječaj za ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta, sad je na red došla Gradska knjižnica. – U oba slučaja, jasno je kako Upravno vijeće, odnosno Povjerenstvo samo izvršavaju naloge gradonačelnice, te da će, u konačnici, ravnatelje postaviti politika po svojoj volji, ili drugim riječima, bit će izabrane osobe koje preferira gradonačelnica, kazao je Ivančić, dodajući:

– Izgovore da je natječaj poništen zbog, kako je obrazloženo, nedovoljno kvalitetnog programa rada i razvitka Gradske knjižnice Pazin predloženog od strane kandidata, prkose zdravom razumu. S jedne strane, vladajući očekuju ‘čuda’ od strane kandidata, a s druge smanjuju sredstva za nabavu knjižne građe. Valja također napomenuti da vijećnici vladajuće većine nisu imali nikada primjedbi ni kod izvještaja, a ni kod donošenja proračuna za navedene ustanove.

Nadalje, znamo i sami kako su ustanove ograničene sredstvima te podkapacitirane da bi uopće održavale programe i ustanove na životu te od njihovih djelatnika i ravnatelja iziskuje velik entuzijazam i odricanje slobodnog vremena koje poklanjaju ustanovama u kojima rade. To je definitivno bio slučaj s dosadašnjom ravnateljicom. Žalosno je što će Pazin izgubiti tako kvalitetnu osobu i to zbog nezrele politike.

Predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić zaključio je da je gradonačelnica Suzana Jašić odgovorna što danas 2 od 3 kulturne ustanove, čiji je osnivač Grad Pazin, nemaju ravnatelja i ne funkcioniraju kao što bi trebale.