IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

OPATIJA – U organizaciji Kluba žena IDS-a, te s financijskom podrškom Zaklade Friedrich Naumann, proteklog je vikenda u Opatiji održan stručni seminar na temu jačanja položaja i utjecaja žena u politici.

Seminar je bio zamišljen kao niz radionica kroz koje su sudionice naučile savladati nove vještine te zajedno radile na idejama i projektima budućeg rada Kluba žena IDS-a.

Predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Možé naglasila je kako su ovakva okupljanja i zajednički rad žena u politici od velike važnosti. – Odlična je prilika za osobni i profesionalni razvoj, s naglaskom na stjecanje novih znanja za bolji i učinkovitiji politički angažman. Uz to, nikad nije dovoljno govoriti koliko je međusobno povezivanje i umrežavanje važno, stoga zahvaljujemo zakladi Friedrich Naumann na financijskoj i organizacijskoj podršci i suradnji, istaknula je Možé.

Na otvaranju seminara, podršku je pružio predsjednik IDS-a Dalibor Paus, koji je svim sudionicima poručio: “rad Kluba žena IDS-a sve ove godine doprinosi uspjehu naše stranke. Žene su posebna snaga IDS-a koja čvrsto stoji na nogama, brani naše vrijednosti i zastupa interese žena, ali i svih ranjivih skupina. Hvala Helgi i cijelom vodstvu Kluba žena. Za sve što radite, odnosno što namjeravate realizirati imate punu podrške cijele stranke, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Na radnom vikendu sudjelovale politički aktivne žene u IDS-u, od nacionalnog nivoa do lokalnog, stoga je zajednički rad bio vrlo zanimljiv i mogle su se sagledati različite teme iz različitih perspektiva.

Uz predsjednicu Kluba žena Helgu Možé, sudjelovale su i saborska zastupnica Katarina Nemet, članica predsjedništva IDS-a Sandra Ćakić Kuhar, potpredsjednica IDS-a Elena Puh Belci,  članica Kluba žena Bujštine Eleonora Kotiga, tajnica Kluba žena Rovinjštine Nela Medakov Blagić, predsjednica Kluba žena Labinštine Tijana Kocijel, tajnica Kluba žena Labinštine Alenka Verbanac, potpredsjednica Kluba žena Tea Batel, predsjednica Kluba mladih Valentina Orbanić, potpredsjednica Kluba mladih Donatela Macan, članica Kluba žena Puljštine Kristina Mikelić, potpredsjednica Kluba žena Tajana Masovčić, predsjednica Kluba žena Rijeka Mirella Mladin, članica Kluba žena Rijeka Azra Ćatić te članica predsjedništva Kluba žena Katia Šaina.

Moderatorica i trenerica bila je Vukosava Crnjanski, osnivačica i direktorica organizacije ‘CRTA’. Vuka je svoju profesionalnu karijeru usmjerila ka demokratizaciji društva i inkluzivnom političkom angažmanu. Najveći dio njenog rada fokusiran je na podršku slobodnom i nezavisnom novinarstvu, zastupanje ideje slobodnih i fer izbora, kao i zalaganje za institucionalnu odgovornost i otvorenost.

Kao trenerica političkih vještina radi sa Nacionalnim demokratskim institutom od 2003. godine, a od tada je surađivala s brojnim domaćim i međunarodnim fundacijama i nevladinim organizacijama. Dobila je međunarodno priznanje za inovaciju i posvećenost i doprinos demokraciji kroz nagradu V. Averell Harriman za demokraciju.