IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – Danas je u Puli potpisan koalicijski sporazum između IDS-a i Istarske stranke umirovljenika za naredne izbore za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Pule koji će se održati 18. veljače 2024. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predsjednik IDS-a Dalibor Paus, predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić, predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško te predsjednica pulske podružnice ISU-a Vlada Može’.

Predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić istaknuo je kako je Puležanima dosta da grad tapka u mjestu. – Promjene počinju odozdo. Vrijeme je da vratimo Pulu na kolosijek razvoja i sigurne perspektive, vrijeme je da svi zajedno preuzmemo odgovornost za bolje sutra. Za Pulu koja može bolje!

– IDS je na prošlim izborima za mjesne odbore u Puli dobio ogromnu potporu građana, koju smo opravdali ustrajnim radom za dobrobit zajednice.“ Naši su predstavnici po svim mjesnim odborima uspjeli uspostaviti direktnu vezu s građanima. Jako dobro znamo potrebe svakog kvarta Pule, želje i očekivanja naših sugrađana. Nastojali smo prijedloge građana objediniti u naš program, kojeg ćemo uskoro predstaviti, kazao je Boljunčić.

Naveo je da će koalicija sigurno proširiti, a vrata su širom otvorena i nezavisnim kandidatima koji su se svojim radom i motivacijom istaknuli u radu.

Predsjednica pulske podružnice ISU-a Vlada Može’ pozvala je sve građane Pule, a posebice umirovljenike da se odazovu na mjesnim izborima. – Zajedno s IDS-om imamo u planu brojne aktivnosti kojim namjeravamo podići kvalitetu života sugrađana treće životne dobi u svim kvartovima u Puli. ISU vjeruje u novo vodstvo IDS-a, koje je pokazalo veliki interes za potrebe i prioritete umirovljenika. Radujem se našoj suradnji na korist svih pulskih umirovljenika, kazala je Može’.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško naveo je brojne projekte koje su realizirani u suradnji s IDS-om, od programa pomoći za nemoćne osobe i umirovljenike, do palijativne skrbi i domove za starije osobe. – U našem su fokusu nemoćne osobe i umirovljenici, a s IDS-om znamo da sigurno možemo realizirati njihove prioritete.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus naglasio je da će koalicija IDS-ISU imati liste u svih 16 mjesnih odbora na području Pule. – Ovo najbolje govori o važnosti koju pridajemo izborima za mjesne odbore, odnosno da znamo kako unaprijediti svaki kvart našeg grada, kazao je Paus dodajući kako smatra da Pula može i mora bolje.

Pulski je IDS značajno ojačao tijekom prošle godine, a dodajemo li tome sve što smo uspjeli učiniti u proteklom četverogodišnjem mandatu u Vijećima mjesnih odbora, na ove izbore gledamo s optimizmom.

Radujemo se koaliciji sa ISU-om, našim tradicionalnim partnerima. Zajedno smo postigli jako dobre rezultate u rješavanju problema umirovljeničke populacije. Riječ je o prirodnoj koaliciji koja funkcionira, što je danas prava rijetkost u politici, posebice u Puli. Riječ je o koaliciji koja iz mandata u mandat pokazuje svoju svrhu – a to jest brinuti se maksimalno za potrebe i prioritete građana treće životne dobi. IDS to radi na svim razinama, od mjesnih odbora, gradova i općina, do županije, odnosno Sabora RH i Europskog parlamenta. Nastavit ćemo to činiti i u nadolazećem mandatu. Hvala predsjedniku ISU-a Zdenku Plišku na uvijek konstruktivnoj suradnji. Danas s velikim zadovoljstvom ‘obnavljamo’ formalno našu suradnju i siguran sam da će najveću korist od toga imati upravo građani Pule, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.