IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – Danas je u Saboru izglasan novi ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan. Prije samog izglasavanja, stanku na sjednici zatražio je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, koji je tom prilikom zaželio sve najbolje novoizabranom ministru.

– Nadam se da ne volite pekmez, pa niti na kruhu, kazao je Daus te istaknuo kako se nada da će prste držati što dalje od pekmeza jer će sigurno doći u poziciju kada će se pekmez nuditi često.

Stava je kako će biti popriličan uspjeh za ministra gospodarstva u ovoj Vladi proći bez korupcijskih i ostalih afera do sljedećih izbora. Također, smatra da je Hrvatski sabor zadnjih godina postao samo provoditelj Vladinih odluka i gotovo u potpunosti izgubio svoju osnovno funkciju, a to je da kontrolira i nadgleda izvršnu vlast koja je u Saboru izabrana i njemu dužna polagati račune.

– Previše je autoritativnog vođenja države, što smo i danas mogli vidjeti na zajedničkoj sjednici odbora i to ne vodi dobrome za društvo u cjelini, napomenuo je Daus.

Zaključno, istaknuo je kako je srećom ostalo još malo vremena do izbora, kada će građani reći „laku noć autokraciji, dobro jutro demokraciji“.