IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB –Danas je predsjednik Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru, Emil Daus prilikom rasprave o Konačnom prijedlogu zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama, upozorio kako je kod ocjenjivanja službenika i namještenika moguće najviše 5% njih ocijeniti izvrsnim te 15% njih naročito uspješnim, što je preduvjet nagrađivanja za njihove ostvarene radne rezultate.

– Nas brine koju to Vi poruku šaljete! Da imamo samo 12 000 izvrsnih, od gotovo 240 000 državnih službenika?  Ako da, onda smo u velikom problemu, većim nego što se čini. Ili, da država nema novca za nagraditi i motivirati one izvrsne, za razliku od onih koji „zabušavaju“, jer ima nažalost i takvih? Pa ste odlučili odabrati samo 5% izvrsnih i još 15% naročito uspješnih zbog, kako ste rekli, fiskalnog kapaciteta države, rekao je Daus.

IDS-ov zastupnik smatra da je možda najopasnija situacija tko će određivati ocjene službenicima i namještenicima, jer kao što postoje odlični službenici, namještenici, tako postoje i odlični rukovoditelji koji će ih ocjenjivati. Ali, ima i onih koji to nisu, koje je godinama postavljala politika umjesto struke, pa se time opasnost od korupcije dodatno povećava.