IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

PAZIN – Ovog je vikenda u Pazinu održan 12. Izvještajni Sabor Kluba žena IDS-a. Na dnevnom su se redu našle važne teme, posebice razmjena ideja i razmišljanja o tome kako stvarati otvoreno, moderno i ravnopravno društvo.

– Ženama je, definitivno, mjesto u politici, naglasila je predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Možé, istaknuvši da se Klub žena IDS-a profilirao kao organizacija koja danas predstavlja puno više od interesnog zastupanja.

– Klubu žena IDS-a važno je promovirati rodnu ravnopravnost kao temeljnu društvenu vrijednost, ali i dodatno motivirati žene za bavljenje javnim poslom, kreirati javne politike i vratiti povjerenje u politiku, koja nam svima itekako određuje život. Predano radimo na sudjelovanju žena u svim područjima društvenog, političkog i gospodarskog života, na poboljšanju položaja nas žena u obitelji i socijalnom okruženju, poručila je Možé.

– Na ravnopravnost gledam kao na osnovni preduvjet demokratskog razvitka svakog društva, zato Istru vidim kao zajednicu jednakih mogućnosti za sve. Ženama je mjesto ne samo u politici i svugdje gdje se odlučuje, već i u gospodarstvu, kulturi, znanosti, itd.

Saborska zastupnica IDS-a Katarina Nemet, ujedno i prva predsjednica Kluba žena IDS-a, u svom je govoru istaknula da je sa saborske govornice u više navrata progovarala protiv nasilja nad ženama, tražila veće kazne za počinitelje takvih zlodjela, naglašavala probleme menstrualnog siromaštva u društvu, govorila o problemu koji se pojavljuje kada u bolnici svi ginekolozi imaju priziv savjesti, ali i naglašavala probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, apelirala na rješavanje statusa asistenata u nastavi te koristila svaku priliku da od nadležnih dobije konkretan odgovor na brojne probleme s kojima se građani svakodnevno susreću.

Uz brojne predstavnice Kluba žena IDS-a, na Saboru su nazočili potpredsjednica IDS-a Elena Puh Belci, predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar, predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, saborska zastupnica Katarina Nemet, glavni tajnik IDS-a Saša Škrinjar, predsjednik IDS-a Pazinštine Igor Merlić, predsjednik IDS-a Pazina Vedran Ivančić te predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić.