IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

NOVIGRAD – CITTANOVA – Predsjednik IDS-a Dalibor Paus, danas se na konferenciji za medije u Novigradu, zajedno s predsjednicom novigradskog IDS-a Ivanom Špadijer i članom predsjedništva IDS-a Anteom Milosom, osvrnuo na nadolazeće izbore za Vijeća mjesnih odbora u Novigradu-Cittanovi, koji će se održati ove nedjelje.

Tom prigodom, Paus je poručio da „IDS teži izvrsnosti u svim segmentima, a u Novigradu ta se naša težnja manifestira snažnije nego igdje drugdje u Istri.  Kad se dobro radi, rezultati su vidljivi na svakom koraku, a priznanja se sama redaju. Već godinama je Novigrad – Cittanova najbolji mali grad za život u Hrvatskoj i među gospodarski najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj! Smatram da je to posljedica predanog i dobro promišljanog rada za zajednicu kroz sve ove godine“. Ogromne zasluge predsjednik IDS-a pripisuje gradonačelniku Anteu Milosu i njegovom timu, gospodarstvenicima s ovog područja i, naravno, građanima koji u velikoj mjeri sudjeluju u razvoju zajednice.

– Nama je prioritet svih prioriteta briga za svakog čovika, za svaki metar Istre. I upravo se o tome odlučuje na nedjeljnim izborima u Novigradu. O izgledu svake ulice i naselja, o njihovim prioritetima i problemima, o tome kojim se projektima može dodatno povećati kvaliteta življenja na tom području. To je za nas bit politike i na taj ‘kapilarni’ način IDS djeluje. U stalnom smo i direktnom kontaktu s ljudima, a to nas dodatno obvezuje da njihovo povjerenje opravdamo sve do zadnje točke, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Predsjednica novigradskog IDS-a Ivana Špadijer naglasila je da je IDS jedina stranka koja ima svoje liste i kandidate za svaki od 4 mjesna odbora u Novigradu-Cittanovi. – Nama je svaki kutak grada bitan, zato smo zajedno sa zainteresiranim građanima izradili zasebne i provedive programe. No, ni najbolji programi ne znače puno, ako nemate motiviran tim koji će ih provesti u djelo. IDS-DDI Novigrad-Cittanova na ovim izborima kandidira entuzijaste, motivirane i sposobne ljude, koji će, sigurna sam, svojim radom činiti razliku u narednom mandatu. U našim redovima imamo odličan spoj iskusnih i mladih te naravno  žena i muškaraca, kao i pripadnike Talijanske nacionalne zajednice, napomenula je Špadijer.

Član predsjedništva IDS-a i gradonačelnik Anteo Milos istaknuo je da su mjesni odbori ‘u duhu’ IDS-a, stranke koja se od samog osnutka zalaže za decentralizaciju.  – Kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju, mjesni odbori su najbliži građanima. Na toj razini svi zainteresirani građani mogu značajno utjecati na male, kao i na veće projekte. Moje iskustvo kao gradonačelnik Novigrada pokazuje da ako imate dobru suradnju s ljudima na terenu, lakše ćete provesti i najsloženije projekte, kazao je Milos, dodajući:

– IDS-ovi programi zaista su ambiciozni i smatram da besprijekorno reflektiraju potrebe svakog pojedinog mjesnog odbora, kao i prioritete i probleme građana koji tamo žive. – Gradska uprava Novigrada-Cittanova ima izvrsnu suradnju s Vijećima mjesnih odbora te ih maksimalno nastoji uključiti u sve što se radi za razvoj kraja. Tim putem nastavljamo i u sljedećem mandatu.

Za kraj, predsjednik IDS-a Dalibor Paus pozvao je sve građanke i građane Novigrada da se uključe u planiranje razvoja vlastite sredine, da stupe u kontakt s kandidatima IDS-a, s njima otvoreno razgovaraju o našim programima te da u nedjelju, 3. prosinca, izađu na izbore i podrže liste i kandidate IDS-a za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Novigrada – Cittanova.