IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

UMAG – ‘Gradonačelnik Vili Bassanese duguje cjelokupnoj javnosti, a posebice građanima Umaga odgovor na pitanje zašto Grad Umag prodaje zemljište u poslovnoj zoni Ungarija za 35 eura po kvadratu, a s druge strane te iste poslovne zone kupuje nekretninu po cijeni od 203 eura po kvadratu. Gdje je tu interes grada i što se skriva iza toga?!’ poručila je predsjednica IDS-a Umag Anja Žužić na danas održanoj konferenciji za medije u Umagu.

Uoči sjednice Gradskog vijeća koja će se održati sutra, Žužić je zajedno s gradskim vijećnikom IDS-a Goranom Miljušem još jednom ukazala na mutne poslove gradonačelnika Bassanesea s preprodajom gradske imovine.

– Uspjeli smo zaustaviti donošenje štetnih odluka jer smo napustivši sjednicu prošlog četvrtka srušili kvorum, a danas želimo medijskim pritiskom natjerati gradonačelnika i njegovu vladajuću većinu da povuku s dnevnog reda sve odluke o preprodaji gradske imovine, kazala je Žužić, dodajući kako:

– Sutra ćemo saznati podržavaju li vijećnici SDP-a i partneri – HDZ, HNS, Grunbaum – sulude odluke Bassanesea o mešetarenju zemljištem ili im je ipak proradila građanska savjest. Vrijeme će pokazati i hoće li i ova posljednja pravna akrobacija gradonačelnika dati posla istražnim organima.

– Ono što je, međutim, poznato jest da je gradonačelnik u posljednje vrijeme izgubio osjećaj za stvarnost. Donosi odluke o kojima se priča isključivo u kontekstu pogodovanja pojedincima, prkosi višim institucijama od županijskih do nacionalnih, zainati se kome, gdje i kad stigne, kazala je Žužić. IDS Umag već je odavno upozoravao da gradonačelnik ima ozbiljnih problema s poimanjem demokracije. Grad nije ničija prćija i samovolji pojedinca, koji je očito predugo na vlasti, treba stati na kraj, smatra predsjednica IDS-a Umag.

Na upit novinara, vijećnik Goran Miljuš osvrnuo se na izjave gradonačelnika nakon što su prošlog četvrtka oporbeni vijećnici demonstrativno napustili sjednicu, koja se zbog manjka kvoruma nije mogla nastaviti te je prebačena za sutra.

– Izjava gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea da su oporbeni vijećnici u srijedu napustili sjednicu Vijeća kako bi onemogućili isplatu božićnica i darova za djecu za zaposlenike čije se plaće financiraju iz gradskog proračuna nema apsolutno veze sa zdravom pameću, kazao je Miljuš.

– Bassanese je očito imao jako ‘loš dan’ i nije se mogao sjetiti lošijeg izgovora. Prije nego što smo napustili sjednicu, sam je gradonačelnik povukao tu točku s dnevnog reda! I da nije bilo tako, odluka o isplati božićnice ne bi bila upitna jer bi se sjednica nastavila za šest dana. Zar smo do toga došli da gradonačelnik otvoreno laže? Njegove manipulacije lako su oborive i govore itekako puno o njemu, zaključio je IDS-ov vijećnik Goran Miljuš pozvavši sve vijećnike vladajuće koalicije da stave u prvi plan interese grada Umaga, a ne pojedinaca.

Za kraj, predsjednica IDS-a Umag Anja Žužić najavila da će na sutrašnjoj sjednici podnijeti amandmane na proračun, a posebno je istaknula prijedlog IDS-a o povećanju potpore roditeljima djece koja ne ispunjavaju uvjet za upis u ustanove predškolskog odgoja sa 200 na 400 eura, kao i povećanje božićnice za umirovljenike za 50 posto.