IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – Od Europskog parlamenta do najmanjeg mjesnog odbora, tamo gdje se odlučuje o Istri i o kvaliteti života njenih građana – tamo IDS želi biti!, poručio je na danas održanoj konferenciji za medije predsjednik IDS-a Dalibor Paus nakon nadmoćne pobjede IDS-a na izborima za mjesne odbore u Poreču-Parenzo i Buje – Buie.

Predsjednik IDS-a naglasio je da se iz rezultata izbore može nedvojbeno zaključiti  kako su Porečani i Buježi zadovoljni s dosadašnjim načinom funkcioniranja mjesnih odbora tako i načinom na koji Peršurić i Vižintin upravljaju gradom. – U svim gradovima, općinama, mjesnim odborima pod upravljanjem IDS-a, težimo izvrsnosti. Izvrsnost koju je Hrvatska postigla u sportu ili, pak, Istra u gastronomiji i turizmu, IDS želi postići u politici!, istaknuo je Paus, dodajući:

– Za nas je vlast sinonim odgovornosti. Na izbore gledamo kao na svojevrstan ‘ispit’, koji treba položiti pred građanima. Stoga, izvrsne rezultate koje je IDS ostvario u Poreču i Bujama tumačimo kao ispit položen s odličnim.

Paus je istaknuo da je za IDS, koji desetljećima uživa veliko povjerenje građana u upravljanju Istrom, od iznimnog značaja biti zastupljen na svim razinama vlasti. – Odluke važne za naš svakodnevni život donose se na više razina, od Žbandaja do Brisela, od Momjana do Strasbourga, i zato su svi izbori važni.

Predsjednik IDS-a naveo je da će stranka uvijek inzistirati da na sve načine uključi što je više ljudi moguće u proces odlučivanja. – Raduje me što smo, samo u Poreču i Bujama, dali priliku 87 ljudi, koliko je vijećnika izabrano iz redova IDS-a u Bujama i Poreču, da se izraze kroz politiku. Strast, energija i ideje im sigurno ne nedostaju, a ovim putem želim im uspješan rad za dobrobit zajednice, zaključio je Paus čestitavši čestitao Rolandu Kosinožiću i Franku Gergoriću što su predvodili tim IDS-a na nedjeljnim izborima.

Potpredsjednik IDS-a i gradonačelnik Poreča – Parenzo Loris Peršurić zahvalio se svim građanima Poreča koji su se odazvali izborima za mjesne odbore i premoćno glasali za IDS. – Ovo je potvrda da prepoznaju dosadašnji rad i predanost, kako svih mjesnih odbora, tako i mene kao gradonačelnika. Tu smo za njih sve četiri godine, 365 dana u godini.

– Ponosan sam što Grad Poreč – Parenzo njeguje kulturu mjesnih obora i direktno uključivanje  naših sugrađana u njihov rad. To se pokazalo kao odličan vid suradnje te smo na taj način u stalnom i otvorenom kontaktu s ljudima, kazao je Peršurić, zaključivši da će „sada porečki IDS, uz tako veliku podršku građana, nastaviti s predanim radom za sve Porečanke i Porečane. Njihovo povjerenje ne smijemo niti ćemo ikada iznevjeriti.“

Gradonačelnik Buja-Buie Fabrizio Vižintin zahvalio se također svim Buježima, a posebice onima koji su dali podršku našim listama i kandidatima. – U Bujama imamo veliku tradiciju mjesnih odbora, oni su sastavni dio naše društvene zajednice i mi smo kao izvršna vlast u konstantnom kontaktu s mjesnim odborima, kazao je Vižintin, napomenuvši da su prioriteti mjesnih odbora izuzetno bitni kod formiranja gradskog proračuna i politike grada.

– Naglasio je da su građanke i građani Buja jako dobro upoznati da putem članova mjesnih odbora mogu utjecati na rješavanje javnih, društvenih te kulturnih potreba u našem gradu, što i uvelike čine, zaključio je gradonačelnik Buja-Buie Fabrizio Vižintin.