IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, u Saboru je govorio o nerazvrstanim cestama u Republici Hrvatskoj, tražeći da se omogući rekonstrukcija, odnosno modernizacija većeg broja nerazvrstanih cesta po jednoj općini ili gradu, a ne samo jedna kako trenutno piše u Prijedlogu pravilnika.

Pozvao je sve čelnike gradova i općina u RH da reagiraju i nadopune Prijedlog pravilnika o provedbi intervencije 73.13. „Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike RH 2023.-2027., koji je  na e-Savjetovanju otvoren do 13. studenoga 2023.g.

– Apeliram za ovom govornicom da se izmjeni članak kojim se omogućava podnošenje više od jednog projekta i za nerazvrstane ceste, s obzirom na to da gradovi i općine u ruralnim područjima imaju potrebe za obnovu većeg broja nerazvrstanih cesta. Na taj se način jednim natječajem rješava obnova i povezivanje više naselja na području lokalnih samouprava, naglasio je zastupnik, objasnivši kako su u suprotnom gradovi i općine ograničeni na dugotrajnu obnovu putem natječaja iz EU fondova ili su pak prisiljeni koristiti vlastita sredstva, što mnogima nije financijski izvedivo.

Smatrajući da se ova problematika mora razumjeti, ako se želi sačuvati stanovništvo na ruralnom prostoru Hrvatske, Daus je priupitao Vladu je li zaista interes RH maksimalno iskoristiti EU fondove i da li su pravilno posloženi prioriteti te je zatražio da se ne ponavljaju slične pogreške iz prošlosti.

Video cijelog govora Emila Dausa možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/57VM_BaEyXY