IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – „Ovaj državni proračun rađen je za predizborne svrhe i veoma je daleko od odgovornog pristupa dugogodišnjoj stabilnosti javnih financija!, istaknuo je danas predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus u raspravi o Prijedlogu državnog proračuna za 2024. godinu.

Ova je Vlada, kazao je Daus, u dvije godine uspjela povećati rashode u državnom proračunu za više od 9 milijardi eura, dok ove godine deficit središnjeg proračuna raste s 1,6 na 4 milijarde eura, čime ova zemlja svakim danom sve više troši, a sve manje prihoduje.

– Klub IDS-a će uz uobičajene amandmane vezane za komunalnu i društvenu infrastrukturu na području Istre predati i 3 amandmana koja imaju za cilj povećati socijalni i zdravstveni standard u cijeloj zemlji. Prvi se odnosi na besplatnu uslugu „Pomoć u kući“ za sve potrebite građane, posebno staračka samačka domaćinstva, drugi na stambeno zbrinjavanje deficitarnih kadrova u zdravstvu, školstvu i socijali, a treći uključuje zapošljavanje liječnika specijalista školske medicine u Savjetovalištima za spolno zdravlje mladih pri svim županijskim nastavnim Zavodima za javno zdravstvo diljem Hrvatske, rekao je Daus.

Daus je zaključio kako se nada da će amandmani IDS-a, za razliku od posljednjih godina kada ih nije prihvaćeno na stotine, biti prepoznati i prihvaćeni barem u ovoj predizbornoj godini.

Cijeli govor predsjednika Kluba zastupnika IDS-a Emila Dausa možete pogledati na: https://youtu.be/4uxSnJnweZI