IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – „IDS svojim djelovanjem pokazuje da je u Hrvatskoj moguća drugačija paradigma, odnosno model upravljanja. Zbog toga i je Istra tu gdje je – među najrazvijenijim dijelovima naše zemlje.“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus gostujući u srijedu navečer u HRT-ovoj emisiji ‘Otvoreno’.

Emisija je bila posvećena ‘superizbornoj’ 2024., obzirom da će u narednoj godini građani moći izaći na birališta čak tri puta – na europske, na parlamentarne i na kraju godine na predsjedničke izbore.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus osvrnuo se na izjavu predsjednika Socijaldemokrata Davorka Vidovića koji je istaknuo kako je prvi partner kojeg su poželjeli u koaliciji upravo IDS, no pregovori nisu urodili plodom.

– Što se tiče razgovora i koalicijskih pregovora, u ovom trenutku ne bih govorio o pregovorima koji nisu uspjeli. Nije bio to razgovor isključivo između Socijaldemokrata i IDS-a, već multipartitni razgovor u kojem su sudjelovale više stranaka. IDS i PGS izašli su iz tih razgovora te potpisali koaliciju za parlamentarne i europarlamentarne izbore još u srpnju, naglasio je Paus, dodajući da je riječ o prvoj sklopljenoj koaliciji za naredne izbore.

Istaknuo je da je koalicija IDS-PGS ispitana u nekoliko izbornih ciklusa i postizala je uvijek dobar rezultat. – Osvajali smo tri mandata i bili nadomak četvrtog. Brojke nam i sada govore da smo tu negdje, naglasio je Paus.

Rekao je i kako razgovaraju i s ostalim strankama koje su im bliske. – Razgovori s Reformistima i s Fokusom su u završnoj fazi i nadam se da će do koalicije doći. To će biti jedna koalicija stranaka koje su pokazale čvrste rezultate na lokalnoj razini i koje mogu ponuditi rješenja za probleme koje muče Hrvatsku. Nadamo se da će nam se pridružiti još stranaka, jer želimo Hrvatskoj dati nova rješenja, drugačija od ovoga što imamo sad, istaknuo je.

U nastavku emisije, predsjednik IDS-a objasnio je zašto se saborski zastupnici IDS-a nisu uključili u prijedlog opoziva ministrice poljoprivrede, o čijoj reakciji na širenje afričke svinjske kuge raspravljali su predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček i saborski zastupnik HDZ-a Nikola Mažar.

– Činjenica je da od ovih silnih opoziva ministra u Saboru nema ništa, smatram da oporba mora prestati govoriti isključivo o HDZ-u i mora konačno početi nuditi nova rješenja, kazao je Paus, dodajući da „ako se budemo bavili drugim strankama umjesto onoga što muči hrvatske građane, nećemo dobiti njihovo povjerenje. Ankete pokazuju da nema pomaka u postotcima. Ova taktika oporbe ne daje rješenja, vrijeme je da bavimo rješavanjem pravih problema.“

U tom kontekstu, zaključio je da su „IDS, kao i PGS, stranke koje su dokazale da znaju upravljati sredinama u kojim djeluju. Da bi u tome bili još uspješniji, tražimo više ovlasti i više decentralizacije“.

Foto: HRT/Otvoreno