IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, danas je u Saboru na raspravi o rebalansu državnog proračuna za 2023. godinu, naglasio kako smo praktički od osamostaljenja Republike Hrvatske, dakle posljednjih tridesetak godina, stalno u minusu, što znači da osim nekoliko pozitivnih bljeskova, neprestano više trošimo nego što prihodujemo.

Istaknuo je i kako ništa dobro po tom pitanju nije učinila ni ova Vlada, a već je kraj drugog mandata, unatoč tome što se pokušava prikazati da je sve pod kontrolom, da se mudro i pametno upravlja javnim novcem, naglasivši da tome nije tako jer da je – tada bi nam prihodi bili viši od rashoda, pa makar za jedan euro ili jedan cent.

Dodao je da nam tada planirani dug opće države ne bi bio 1,6 milijardi eura ili 2,1% BDP-a, što je sad povećanje od dodatnih 159 milijuna eura u odnosu na originalni plan, što potvrđuje i prijedlog rebalansa, u kojem se vidi kako su od svibnja, kada je bio zadnji rebalans, rashodi skočili 1,23 milijardi eura, a prihodi manje – 1,1 milijardi, što znači da ponovno imamo veće rashode od prihoda.

– Dokle god je tako, ne bude dobro jer život u minusu je život u minusu, kazao je Daus te zaključio da ipak minus i minus, nažalost, ne daju uvijek plus, bez obzira na neka pravila u matematici.