IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Održana panel rasprava na temu „Budućnost stanovanja za mlade u RH“

ZAGREB – „Lošom poreznom politikom i nebrigom za prostor generira se skupa gradnja nedostižna za mlade. Problemu stanovanja nije dovoljno pristupiti pojedinačnim mehanizmima, potrebno je slušati stručnjake i potrebe mladih kako bi se kreirale politike koje u obzir uzimaju cjelokupni sustav“ – poručili su mladi GLAS-a, HSLS-a, Fokus-a i IDS-a te predstavnici vodstava stranaka na danas održanoj panel raspravi na temu budućnosti stanovanja za mlade.

U organizaciji političkih pomladaka liberalnih stranaka, uz financiranje zaklade Friedrich Naumann, danas se u Zagrebu održala panel rasprava na kojoj su govorili stručnjaci iz domene tržišta nekretnina, europskih politika, domene arhitekture i izgradnje te predstavnici mladih GLAS-a, HSLS-a, Fokusa i IDS-a. Cilj panela bio je potaknuti sustavno rješavanje problema stanovanja mladih koji postaje gorući i nezaobilazni problem za većinu mladih u različitim sredinama Hrvatske.

– Hrvatska je na začelju Europske unije kada je u pitanju napuštanje roditeljskog doma, a uzroke toga vidimo u stanju na tržištu nekretnina, posebice u velikim gradovima i turistički intenzivnim područjima. Financijske mogućnosti mladih osoba nedostatne su za sudjelovanje u tržišnom natjecanju za vlastiti stan, kuću ili zemljište, dok su uvjeti najma pretežito neregulirani i nefunkcionalni za stabilno stanovanje, naglasili su predstavnici mladih.

Hrvatskoj je potrebna nova porezna politika i bolje upravljanje prostorom. Na mladima je, pogotovo onima politički angažiranima, da stavljaju teme na dnevni red, potiču raspravu i nameću moguća rješenja ključnih problema. „Liberalne stranke oduvijek su bile predvodnice pozitivnih promjena, a za nas je politika mjesto okupljanja različitih stranaka oko pitanja koja su nam zajednička ili su važna za našu zajednicu“, poručili su predstavnici mladih. Panel rasprava poput ove, prilika je za naglašavanje važnosti stručnog pristupa i zajedničkog djelovanja.

Podršku panelu pružili su i predstavnici političkih stranaka: predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš, predsjednik IDS-a Dalibor Paus, potpredsjednik Fokusa Dario Vrbaslija, predsjednik HSLS-a grada Zagreba Darko Klasić, te europarlamentarac Valter Flego koji je u stručnom djelu panel rasprave naglasio kako je ovo pitanje sve više u fokusu Europskog parlamenta.