IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – „Pula i njeni građani nisu zaslužili takvu gradsku vlast, na čijem je čelu gradonačelnik koji povlači populističke poteze, dok je gradska uprava u rasulu, a građani ne mogu dobiti najosnovnije usluge“, istaknuo je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Pula Valter Boljunčić na konferenciji za medije o sve alarmantnijem stanju u pulskoj gradskoj upravi. O tome su govorili, uz predsjednika Boljunčića, tajnik pulskog IDS-a Robert Cvek, potpredsjednica IDS-a Elena Puh Belci i predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Podsjetimo, u proteklim danima najbliži suradnici gradonačelnika Zoričića, koji su bili na njegovoj listi, i koji su, uz to, upravljali najvećim odjelima u Gradu, odlaze od njega, a kulminacija svega bila je jučerašnje pismo cijelog jednog odjela, čiji su djelatnici iskazali nezadovoljstvo činjenicom da se ne provode kapitalni projekti, već da se radi nasumice i populistički.

– Dovoljno je uzeti u obzir činjenicu da u polugodišnjem izvješću o radu gradonačelnika, imamo slabu realizaciju namjenskih sredstva, a prošlo je 6 mjeseci.   Nedavno je u više intervjua, Zoričić poručio da se njegove velike vizije ne mogu pratiti  zato što, ili je IDS i dalje kriv svemu ili u redovima njegove gradske uprave netko radi protiv projekata. Ova je izjava skandalozna i za svaku osudu. Uvjeren sam da nikome nije ni na kraj pameti raditi protiv razvoja Pule.

– Smatram da bi iole odgovorna osoba na mjestu gradonačelnika, uvidjevši sve što se zbiva, trebala dobro razmisliti i poduzeti jedinu ispravnu stvar, a neka Filip Zoričić sam odluči što je to.

Tajnik pulskog IDS-a Robert Cvek također smatra da se „Pula našla u teškoj situaciji te da bi bilo odgovorno i razumno da se građanima Grada Pule da prilika da kažu što misle i ako je ponovo potrebno odlučiti tko, kako i na koji način želi, može voditi i upravljati našim gradom.“

Tom se prigodom, Cvek ispričao građanima Grada Pule „zbog pojedinih odluka koje je pulski IDS donio u prethodnom razdoblju, a koje su utjecale da izgubimo jedan vrijedni dio našeg biračkog tijela i radi čega se Pula nalazi u ovoj trenutnoj situaciji.“ Također, naglasio je da je gradonačelnikovo prebacivanje odgovornosti na djelatnike grada totalno promašeno. – Iz osobnog iskustva mogu potvrditi da su ti ljudi zaista profesionalci koji savjesno i odgovorno rade svoj posao, zaključio je Cvek.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus napomenuo je da je „već svima jasno da Zoričić nije sposoban i  kompetentan organizirati funkcioniranje Pule i da je  nedorastao vođenju najvećeg istarskog grada i motor razvoja čitave županije.  Ali ovdje se ne radi o njemu, ovdje se radi o Puli, o Puležanima koji ne zaslužuju stagnaciju nego da im njihov grad pruža bolje usluge, da se provode kapitalni projekti, da bude servis građanima. jednostavno da se Pula razvija i svakim danom bude bolje i ugodnije mjesto za život.

– Ovo je eksperiment koji traje već dvije godine, i koji ne ide u dobrom smjeru i treba ga što prije završiti kako ne bi nastala veća šteta, kazao je Paus, dodajući: – Za taj eksperiment je djelomice kriv i IDS svojim ponašanjem u prošlosti, ali želim reći da su se te stvari promijenile, da mi dokazano imamo znanje, iskustvo i ljude koji mogu voditi Pulu, da smo spremni na taj izazov ali i da će što duže bude trajala ova agonija opravak biti teži.

– Pitam se kolika će šteta nastati bude li ova vlast još godinu i pol vodila grad. Imamo slučajnog gradonačelnika, a pod slučajnim gradonačelnikom Pula je postala, nažalost, grad slučaj! , zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.