IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

U Barbanu održana panel rasprava pod nazivom ‘Žene u politici’

BARBAN – U petak popodne Klub žena IDS-a održao je u Barbanu internu panel raspravu pod nazivom ‘Žene u politici’, na kojoj je vodstvo Kluba žena predlagalo politike i aktivnosti KŽ-a za naredno razdoblje. Poseban fokus stavljen je na teme poslovne mogućnosti za žene, poboljšanje socijalnih usluga u zajednici, povećanje vidljivosti rada žena u politici, a provedena i anonimna anketa o sugestijama za bolje djelovanje Kluba žena IDS-a.

Uz ugodnu i neformalnu atmosferu, članice Kluba žena IDS-a razmijenile su iskustva, ideje i razmišljanja o položaju žena u politici. Zanimljiv i otvoren razgovor na ovu temu moderirala je Sara Rabar, a sudjelovale su Katarina Nemet, saborska zastupnica IDS-a, Sandra Ćakić Kuhar, predsjednica Skupštine Istarske županije – Regione Istriana i članica predsjedništva IDS-a, Glorija Paliska, načelnica Općine Raša, Mirella Mladin, predsjednica Gradske podružnice IDS-a Kastav, Helga Možé, predsjednica Kluba žena i članica predsjedništva IDS-a te Dalibor Paus, predsjednik IDS-a.

Govorilo se o tome koji su izazovi s kojima se žene u politici danas susreću, je li uopće potrebno naglašavati „žene“, kako sugovornici vide ulogu žena u politici danas, na koji način uskladiti obiteljski život i obnašanje javne dužnosti, ima li iskoraka po pitanju uključenosti žena u politici i zastupljenosti na rukovodećim pozicijama, ali i „mušku“ stranu gledišta.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus naglasio je da Klub žena IDS-a te općenito članice stranke daju veliki i nezamjenjiv doprinos razvoju politika stranke. – S kolegicama Helgom Možé, Sandrom Ćakić Kuhar, Katarinom Nemet i cijelim vodstvom Kluba žena imam vrhunsku suradnju i ne postoji tema o kojoj ne možemo otvoreno razgovarati i, u konačnici, dogovoriti se. Cijenim njihovu principijelnost i entuzijazam u osmišljavanju konkretnih politika i mjera za boljitak zajednice, kazao je Paus.

Predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Možé, između ostalog, istaknula je da „danas ne postoje ‘ženske teme’, već su to teme koje se tiču društva u cjelini“. – Naravno da možemo i želimo djelovati na svim područjima, pa tako i na temu poduzetništva, digitalizacije, infrastrukture, investicija i druge teme o kojima žene itekako mogu dati svoj doprinos znanjem i iskustvom, a možda se nisu u dovoljnoj mjeri afirmirale u javnom prostoru. Brojnim idejama radit ćemo na poboljšanju života u našim zajednicama, a na tom putu pozivamo sve žene koje se žele uključiti da daju svoj doprinos. O nama samima ovisi u kakvoj ćemo zajednici živjeti, zaključila je Predsjednica Kluba žena IDS-a Helga Možé.