IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

PAZIN – Predsjednica Skupštine Istarske županije, Sandra Ćakić Kuhar održala je u Pazinu sastanak s predsjednikom Saveza udruga antifašista Istarske županije, Brankom Oplanićem, potpredsjednicima Romanom Božcem i Edom Jurmanom, te tajnikom  Lovrom Sangaletijem.

Predsjednica Ćakić Kuhar izvijestila je predstavnike SUA Istarske županije o događanjima koji su planirani diljem Istre povodom obilježavanja 80. obljetnice Pazinskih odluka i 30. obljetnice osnutka Istarske županije. Kao centralni događaj najavila je svečanu sjednicu Skupštine Istarske županije u Pazinu, 25. rujna.

Istaknula je da je Skupština Istarske županije, u srpnju, jednoglasno donijela Preporuku kojom se gradovima i općinama u Istarskoj županiji preporuča da redovito održavaju antifašističke spomenike, kako bismo svi zajedno dostojno obilježili povijesne događaje i jedno od naših najvrjednijih obilježja, antifašizam.

Predsjednik SAU Istarske županije, Branko Oplanić se zahvalio predsjednici na pozivu na sastanak i izrazio zadovoljstvo s podrškom predsjednice antifašističkim udrugama. Istaknuo je da je usvojena njihova inicijativa za postavljanje spomen ploče Ljubi Drndiću u Pazinu, te da će se svečano otkrivanje održati 9. rujna 2023. godine u Spomen domu, u Pazinu.

Sastanak je zaključen dogovorom o nastavku suradnje i podrške Istarske županije s ciljem daljnjeg razvoja Istre u kojoj se njeguju antifašističke vrijednosti Istre kakvu želimo i poznajemo.