IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,463

Više od politike - Non solo politica

[RASPRAVA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA] 🟢𝐏𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐮 𝐳𝐞𝐦𝐥𝐣𝐢š𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚 𝐩𝐨 𝐧𝐚𝐳𝐢𝐯𝐮, 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐧𝐨 𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮 𝐢 𝐎𝐈𝐁-𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐢𝐭𝐢 𝐢 𝐨𝐩ć𝐢𝐧𝐚𝐦𝐚 𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐢𝐦𝐚 𝐫𝐚𝐝𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐧𝐢𝐣𝐞𝐠 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭𝐨𝐫𝐧𝐨𝐠 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐚.🗞Više pročitajte na poveznici u prvom komentaru👇📺Raspravu pogledajte 👉 bitly.cx/jMVM ... See MoreSee Less
View on Facebook
𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

UMAG – Nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Umaga – Umago jasno je da se oporbeni vijećnici više ne bore za prevlast, već za očuvanje demokracije u Umagu. Grad Umag, na čelu s gradonačelnikom Bassaneseom, izgubio je svaki privid demokratskog načina funkcioniranja i, na žalost, u totalnoj je funkciji samovolje jednog čovjeka, koji, primjećujemo svi, nije ni približno dorastao poziciji gradonačelnika u otvorenom, demokratskom društvu, istaknula je predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić.

– Predsjednik Gradskog vijeća, kao i ostali vijećnici vladajuće većine (SDP-HDZ-Grunbaum), iz samo njima poznatih razloga boje se gradonačelnika i već su dugo vremena u sramotno podređenom položaju. Žalosno je da više ni ne trepću na učestala kršenja poslovnika, već gledaju u pod, napomenula je Žužić, dodajući:

– IDS-ovi vijećnici u više su navrata apelirali na osobe koje bi trebale brinuti o pravilnom radu Gradskog vijeća da rade svoj posao. No, poslovnik se konstantno i ciljano krši, a sve se češće ignoriraju pitanja gradskih vijećnika. Po novom, sad je ulazak u gradsku vijećnicu zabranjen građanima koji bi željeli uživo prisustvovati sjednicama.

Valja podsjetiti da dio sugrađana, pogotovo oni u starijoj dobi, ne znaju, ne žele ili nisu u mogućnosti pratiti sjednice preko interneta. Praktičnije im je pratiti sjednice uživo, kao što su to godinama činili. Međutim, to je nekim pojedincima previše transparentno i valja smanjiti broj ljudi koji mogu slušati o stvarnim problemima u gradu. Gradonačelniku je sigurno draže da se građani ‘informiraju’ putem medija koje velikodušno financira i gdje se o njegovim ‘pothvatima’ priča isključivo u superlativima.

Praćenje sjednice preko interneta je također samo za odabrane, jer kako nam javljaju naši sugrađani, koji su htjeli pratiti sjednicu on line, to nisu mogli jer je službena stranica Grda Umaga ograničila broj pratitelja!

IDS-ov vijećnik Sandi Fabac poručio je da je ‘jako zabrinut situacijom, jer se sustavno krše osnovni demokratski standardi’. – Trebali bismo se svi pitati kuda to vodi. To se ne događa ni u jednom drugom gradu ili općini u RH, da se građanima zabranjuje prisustvovanje sjednici Gradskog vijeća u gradskoj vijećnici. Nekome je očito vlast udarila u glavu i zaboravlja da su gradska uprava i Gradsko vijeće tu radi građana, a ne obrnuto, poručio je Fabac.

Vijećnik IDS-a Goran Miljuš pozvao je kolege vijećnike iz vladajuće većine, a posebice  predsjednika Gradskog vijeća, da sačuvaju integritet Vijeća kao najvažnije institucije u gradu. – Zašto dozvoljavate da vas netko kontrolira i vama dirigira motima prstom ili glavom?!, kazao je Miljuš, koji smatra da je gradonačelnik izgubio tlo pod nogama te da je zreo za smjenu. – S Bassaneseom je svaki dijalog uzaludan, zato apeliramo na široku javnost, medije, ali i sve vijećnice da stanu u obranu onog minimuma demokracije kako Umag ne bi postao privatna prćija Vilija Bassanesea.