IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – „Razumijemo roditelje koji danas prosvjeduju zbog najavljenog povećanja cijene privatnih vrtića u Puli i poštujemo njihov apel da se taj gorući problem ne koristi u političke svrhe. Smatramo da se njihov glas danas mora jasno čuti, a na političkim strankama koje odlučuju u Puli jest da ga dobro poslušaju“, poručio je predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić.

– Nažalost po tom pitanju ne vidimo političku volju vladajućih, ali zato vidimo puno politikanstva. Žalosno je da netko problem roditelja djece u privatnim vrtićima koristi za promidžbu stranke ili obračun s drugima. Tako imamo gradonačelnika koji odgovornost pokušava prebaciti na prethodnu vlast, iako su vjerojatno i sami svjesni da je problem neodrživosti sustava buknuo s valom poskupljenja cijena, naglasio je predsjednik IDS-a Pule, dodajući:

–  Od politikanstva nisu imuni, dakako, ni u pulskom SDP-u koji za situaciju u pulskim vrtićima krivi državu i prethodnu vlast. Prava je to komedija zabune, jer se već dvije godine ponašaju kao da nisu dio vlasti u Puli. U svo to vrijeme mogli su komotno ostvariti svoja predizborna obećanja o sniženju cijena vrtića, a ne tražiti opravdanja.

– Na koji to način i na koga pulski SDP apelira za dodatna sredstva u proračunu – pa oni su ti koji ga izglasavaju! Imaju, dakle, i način i sredstva. Podsjećamo ih da su vlast i odgovornost sinonimi te da je konačno došlo vrijeme da prionu poslu, kazao je Boljunčić poručivši da je karta ‘IDS kao joker zovi’ odavno ispucana i ne opravdava dvije godine nesnalaženja, amaterizma i sveukupne stagnacije. Zaključio je kako sva djeca u vrtićima, bilo da su gradski ili privatni, moraju plaćati istu cijenu kao što je bilo u prethodnima mandatima.