IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,463

Više od politike - Non solo politica

[RASPRAVA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA] 🟢𝐏𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐮 𝐳𝐞𝐦𝐥𝐣𝐢š𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚 𝐩𝐨 𝐧𝐚𝐳𝐢𝐯𝐮, 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐧𝐨 𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮 𝐢 𝐎𝐈𝐁-𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐢𝐭𝐢 𝐢 𝐨𝐩ć𝐢𝐧𝐚𝐦𝐚 𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐢𝐦𝐚 𝐫𝐚𝐝𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐧𝐢𝐣𝐞𝐠 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭𝐨𝐫𝐧𝐨𝐠 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐚.🗞Više pročitajte na poveznici u prvom komentaru👇📺Raspravu pogledajte 👉 bitly.cx/jMVM ... See MoreSee Less
View on Facebook
𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

LABIN – Gospodarska kretanja i službeni statistički podaci najegzaktniji su pokazatelj realnog stanja gospodarstva jedne sredine. Tako je i u Gradu Labinu koji je nedavno zaprimio potpuno obrađene statističke podatke za 2022. godinu vezane za poduzetništvo u Labinu, a korišten je izvor FINA-e.

Radi se o 2022. godini, a rezultati su izrazito pozitivni te već nekoliko godina pokazuju kako je labinsko gospodarstvo u velikom uzletu i kako broj poduzetnika, njihove dobiti i novostvorenih vrijednosti svake godine značajno rastu.

Valja naglasiti kako se upravo broj poduzetnika u samo godinu dana povećao, s 553 na 596, a broj zaposlenih kod poduzetnika s područja našeg grada u odnosu na godinu ranije povećan je s 3072 na 3268 zaposlenih.

Valja spomenuti kako je novostvorena vrijednost u godinu dana povećana za čak 27 milijuna eura, odnosno s 52 milijuna na 79 milijuna eura, a ukupni prihodi su u godinu dana skočili s 259 na gotovo 319 milijuna eura što je povećanje za respektabilnih 23%.

Zanimljivo je i kako su ukupni prihodi od 2018. godine porasli za impresivnih 100 milijuna eura, odnosno s 218 milijuna zabilježenih te 2018. do 319 milijuna eura koliko je zabilježeno nakon cjelokupne i potpune obrade poslovne godine 2022. Radi se o povećanju od čak 46% što najbolje opisuje sliku kretanja gospodarstva.

Jednako tako zanimljivo je pogledati i podatke koji se tiču izvoza naših poduzetnika te je taj dio povećan za 29% u samo godinu dana, sa 114 milijuna eura na 148 milijuna. Unatrag par godina, 2018. taj je iznos bio na razini 88 milijuna eura te je svake godine zabilježen značajan rast.

„Unatoč svim izazovima koji su obilježili proteklih nekoliko godina kako cijelu zajednicu tako i poduzetnike, veseli vidjeti ove brojke koje su egzaktne i pokazuju realno stanje našeg gospodarstva. Ovaj petogodišnji ciklus rasta nije slučajan i rezultat je kvalitetnog rada i kvalitete naših poduzetnika te cijele zajednice. Uz mjere koje kao lokalna samouprava donosimo i koje provodimo te iznimnu aktivnost na području modernih tehnologija i zelenih politika kao temelja modernog gospodarstva, nastojat ćemo i dalje stajati kao jak oslonac i vjetar u leđa razvoju naše sredine za bolju budućnost novih generacija.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić