IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – Predsjednik IDS-a Dalibor Paus reagirao je danas na informacije oko afere HEP i gubitaka koji se inicijalno procjenjuju na oko 200 milijuna eura.

„Iz prvih informacija koje saznajemo iz medija jasno je da istražne institucije naše države imaju puno posla. Mi kao oporba tražimo odgovore i odgovornost. Učinjena šteta, koja se prema prvim izračunima kreće oko 200 milijuna eura, novac je svih nas građana. Nova Opća bolnica u Puli koštala je oko 100 milijuna eura, što znači da su dvije bolnice ‘otišle u vjetar’ zbog nemara ili nečinjenja. To je nevjerojatna brojka i svatko tko se pokaže odgovornim mora podnijeti ostavku, bez iznimke.

– Dok se ne utvrde sve činjenice koje će pokazati istraga, premijer je dužan odgovoriti na pitanja koja ‘vise u zraku’, počevši od toga zašto nije govorio istinu o saznanjima o viškovima plina te zašto Vlada nije pravovremeno reagirala na dopise kako bi spriječila gubitke HEP-a. Što se tiče nadležnog ministra Filipovića, pomalo je bizarno da ovih dana govori da plin nije njegov posao, dok se do prije nekoliko mjeseci petljao u sastav miješanog mesa i cijenu čipsa“, izjavio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus, komentirajući aferu HEP.

– Energetska kriza bila je jedan od glavnih uzročnika inflacije, čiju cijenu plaćaju građani i poduzetnici. Zato je odgovorna energetska politika trebala biti apsolutni prioritet Vlade, a vidimo da to nije tako“, zaključio je Paus.