IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Redovna rotacija vijećnika u novigradskom Gradskom vijeću

NOVIGRAD – CITTANOVA – Na sinoć održanoj 17. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Novigrada – Cittanova, došlo je do promjena u vijećničkim klupama. Dosadašnja vijećnica IDS-a Dijana Lipovac Matić izabrana je za novu predsjednicu Gradskog vijeća. U drugoj polovici mandata zamijenila je tako Vladimira Torbicu.

Također, u vijećničke klupe zasjeli su novi vijećnici iz redova IDS-a, a to su Anton Ukaj i Orieta Vrcelj, koji su zamijenili Daria Perića i Lornu Lisjak Makin. Njima će se na idućoj sjednici pridružiti i Goran Paurević, koji će preuzeti vijećničko mjesto Vladimira Torbice.

Predsjednica IDS-a Novigrada – Cittanova Ivana Špadijer pojasnila je da je takva rotacija vijećnika običaj novigradskog IDS-a već u nekoliko mandata. – Potpisanom izjavom izabrani vijećnici daju mandat na raspolaganje, pa nakon 2 godine mandata dajemo mogućnost i ostalim kandidatima s naše liste da sudjeluju u radu Gradskog vijeća. Smatramo da je to dobra praksa jer su svi kandidati s liste doprinijeli odličnom rezultatu IDS-ove liste, stoga zaslužuju dobiti priliku realizirati ono za što su se zalagali u predizborno vrijeme.

Špadijer je navela još jednu specifičnost novigradskog IDS-a, a to je da su svi predstavnici IDS-ove liste, uvijek prisutni, maksimalno angažirani i aktivni u radu podružnice, bez obzira jesu li trenutno vijećnici ili će to tek postati.

– Svatko zaslužuje priliku, a posebno me raduje što to razumiju naši kandidati. Već su u više navrata pokazali zrelost i razinu dosljednosti, koje rijetko koja druga stranka ima. Hvala im na tome i što bez oklijevanja stavljaju interes zajednice ispred osobne pozicije, poručila je Špadijer zaključivši:

– Nastavljamo sa spojem iskusnih članova i mladih, od kojih možemo očekivati pregršt novih ideja i dodatni entuzijazam. Uvjerena sam da ćemo ovom rotacijom dodatno podići kvalitetu našeg rada u Vijeću, s ciljem što bržeg rješavanja otvorenih pitanja, kao i boljeg zalaganja za interese i prioritete naših sugrađana.