IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – IDS je zaprimio apel za pomoć od istarskih studenata koji su organizirani u sklopu „Istarskog kluba“ u Rijeci, koji su dobili službeni dopis da ih Grad Rijeka namjerava izbaciti iz unajmljenog prostora gdje već godinama djeluje navedeni klub.

– U Rijeci je puno studenata koji dolaze iz različitih dijelova Istre i Klub predstavlja puno više od samog prostora – on mladim ljudima omogućava lakšu prilagodbu i socijalizaciju. Ispitat ćemo već sutra sve okolnosti zbog čega je došlo do toga da se njih sada izbacuje na cestu i onemogućava daljnji rad Kluba. Ono što je sigurno – borit ćemo se za nastavak rada ‘Istarskog kluba’ u Rijeci i stojimo uz naše studente!, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Predsjednica Kluba mladih IDS-a Valentina Orbanić istaknula kako vjeruje da je moguće postići zajednički dogovor i rješenje na zadovoljstvo Grada i studenata. – „Istarski klub“ postoji već 29 godina, a njegovi članovi tijekom cijele godine provode niz aktivnosti koje promoviraju istarsku kulturu, umjetnost, sportsko-rekreativna druženja i gastronomiju, a u svemu što rade promovira se ljubav prema Istri. ‘Istarski klub’ zaslužuje podršku svih,  kako s ove tako i s druge strane Učke!“, zaključila je Orbanić.