IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,463

Više od politike - Non solo politica

[RASPRAVA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA] 🟢𝐏𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐮 𝐳𝐞𝐦𝐥𝐣𝐢š𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚 𝐩𝐨 𝐧𝐚𝐳𝐢𝐯𝐮, 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐧𝐨 𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮 𝐢 𝐎𝐈𝐁-𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐢𝐭𝐢 𝐢 𝐨𝐩ć𝐢𝐧𝐚𝐦𝐚 𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐢𝐦𝐚 𝐫𝐚𝐝𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐧𝐢𝐣𝐞𝐠 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭𝐨𝐫𝐧𝐨𝐠 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐚.🗞Više pročitajte na poveznici u prvom komentaru👇📺Raspravu pogledajte 👉 bitly.cx/jMVM ... See MoreSee Less
View on Facebook
𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

ZAGREB – U saborskoj raspravi o rebalansu državnog proračuna, zastupnik IDS-a Marin Lerotić istaknuo je da se isti može nazvati „neuspješna Vlada drži lekcije uspješnim gradovima i općinama“.

– Zašto sam rekao neuspješna Vlada drži lekcije uspješnim gradovima i općinama? Zato što je interesantna teza da oni koji predstavljaju rebalans s minusom od 11 milijardi kuna odluče ukinuti prirez gradovima jer eto, odgovorno raspolažu s javnim financijama pa su u suficitu, a Vladi se to baš ne sviđa, pa će to ukinuti, napomenuo je Lerotić.

Naglasio je kako planirani dug države iznosi 1,5 milijardi eura, odnosno 11 milijardi kuna te je pojasnio kako svaki novi dan dug države naraste za 30,8 milijuna kuna i tako 365 dana u godini.

Istaknuo je kako IDS godinama apelira da se s državne razine smanje porezi, rasterete poduzetnici, rasterete građani. Osvrnuo se na plan države o ukidanju prireza gradovima i općinama te kazao kako je država zapravo krenula dijeliti ono na što nema pravo – a to su prihodi gradova i općina.

– Ne ulaže se u produktivnost rada, nema ideje kako iskoristiti državna zemljišta, poljoprivredna zemljišta, nema plana kako potaknuti ulaganja u nove tehnologije, zelene industrije koje će povećati produktivnost i stvarati dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu te dodaje da se Vlada bavi PR reformama umjesto onim pravim strukturnim reformama koje će potaknuti one koji su napustili ovu zemlju da se vrate i da dostojanstveno žive u Hrvatskoj, kazao je Lerotić.

Podsjetio je na štrajk liječnika, medicinskih sestara i tehničara, suci, pravosudni policajci te dodao da su i učitelji nezadovoljni, kako su mirovine su male, plaće su male, a troškovi građana sve veći. Napomenuo je i da mladi tek s 33 godine odlaze od svojih roditelja jer si ne mogu priuštiti nekretninu za kupnju, a još malo neće moći ni za najam jer napominje da su cijene nekretnina odletjele su u nebo, cijene najma stana na obali su preko 600 eura i to 600 ako imate sreće i k tome da vas ne izbace iz stana prije turističke sezone.

– Ovaj rebalans pravi je poraz politika ove Vlade. Unatoč rastu prihoda od PDV-a i poreza na dobit za milijardu eura, smanjenja duga gotovo pa i nema. Planirani dug države na kraju ove godine iznositi će  preko 1,5 milijardi eura. Nismo porezno rasteretili ni građane ni poduzetnike, nismo proveli niti jednu ozbiljnu reformu, naši umirovljenici ne žive bolje, a broj sugrađana koji odlaze pronaći sreću u drugim zemljama i dalje raste. Na kraju je poručio Vladi -ovo su vaše politike i vaši porazi!