IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

NEDEŠĆINA – Općina Sv. Nedelja je 17. svibnja pokrenula javnu raspravu o izmjenama i dopunama svog Plana prostornog uređenja. Izmjene i dopune su ciljane, a odnose se na izmjenu građevinskih područja u Sv. Martinu kako bi se na zemljištu u vlasništvu Općine stvorile planske pretpostavke za rješavanje stambenih pitanja mladih obitelji, što je jedno od uporišta općinske demografske politike.

Budući da Sv. Martin prema posljednjem popisu stanovništva ima samo 169 stanovnika, proširenje građevinskog područja nije bilo moguće pa se posegnulo za njegovom preraspodjelom: pojedine parcele u vlasništvu Općine i RH isključene su iz građevinskog područja, a školsko i nogometno igralište prebačeno je u društvenu domenu, što je zbirno omogućilo da površina od 1,1 hektara općinskog zemljišta bude svrstana u građevinsko područje. Najjednostavnije rečeno, riječ je o zemljištu preko puta trgovine.

– Važno je napomenuti da iz građevinskog područja nisu izbacivane privatne parcele, a prebacivanjem igrališta u društvene namjene nastat će školski centar s mogućnošću nadopunjavanja novim sadržajima. Novo, okrupnjeno građevinsko zemljište nalazi se na vrlo lijepoj lokaciji, uz samu cestu koja prolazi kroz Sv. Martin. Formirat ćemo petnaestak parcela od 500 do 2.000 četvornih metara. Na programu, da ga tako nazovem, poticane stanogradnje, temeljem kojega ćemo ih dodjeljivati, već radimo i nadam se da ćemo ga na jesen moći predstaviti javnosti, kazala je načelnica Irene Franković.

Prednost pri dobivanju parcele imat će žitelji općine Sv. Nedelje, ali, zanimljivo, za sada interes pokazuju žitelji drugih jedinica lokalne samouprave.

Javna rasprava o izmjenama i dopunama prostornog plana zakazana je za sutra, 23. svibnja u 18 sati u sjedištu Općine u Nedešćini.