IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

UMAG – UMAGO – „Pod vodstvom gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, naš je grad postao neprikosnoveni lider po autokratskom načinu upravljanja i osporavanju svakog oblika otvorenog dijaloga. Prvi smo grad u Istri u ušutkavanju oporbe i onemogućavanju da izabrani vijećnici sudjeluju u donošenju odluka. Takve titule dugujemo gradonačelniku Bassaneseu te mu ovim putem želimo ‘čestitati’ na silnom trudu kojeg pokazuje ne bi li naš grad ‘prednjačio’ u tim kategorijama“, poručila je danas predsjednica umaškog IDS-a Anja Žužić.

– U posljednje je vrijeme gradonačelnik neumorno radio na devastaciji i betonizaciji umaške obale, ali ipak, našao je nešto vremena da dodatno nazaduje ionako nisku razinu demokracije u Gradskom vijeću, istaknula je Žužić podsjetivši da je u više navrata govorila, zajedno s ostalim oporbenim vijećnicima, kako se predstavničko tijelo u Umagu pretvorilo u farsu.

– Na sjednice Vijeća oporbeni vijećnici dolaze kako bi bili izvrijeđani i ušutkani, odnosno izbačeni sa sjednice te kako bi na postavljena pitanja dobili odgovor da će im biti odgovoreno pisanim putem, što se u pravilu nikad ne dogodi.

– Mediji i javnost očito su smetnja gradonačelniku i nisu dobrodošli, a za to uvijek postoji nekakav izgovor, od pandemije do ograničenosti sale.  Sad je gradonačelnik odlučio napraviti još jedan korak kako bi dodatno smanjio broj prisutnih na sjednicama Vijeća: otežati dolazak samih vijećnika!

Naime, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić  zakazao je sjednicu sljedeću srijedu u 9 sati ujutro. – Iz datog termina se jasno iščitava namjera vladajućih da se, što je više moguće, isključe građani i vijećnici iz donošenja bilo kakvih odluka te sudjelovanja u raspravama. Gradska vlast zaboravlja da ne žive svi od politike te da onima koji su u radnom odnosu nije uvijek moguće dobiti cijeli jedan dan slobodno, kazala je Žužić.

– Umag je jedan od rijetkih gradova, ako ne i jedini, koji je ukinuo mjesne odbore kao vid transparentnosti i direktnije komunikacije s građanima, a sad na razne načine opstruira izabrane vijećnike da iznose javno svoje stavove. Čestitamo gradonačelniku kojeg će i budući naraštaji pamtiti po postavljenim rekordima i demokratskim standardima!, zaključila je predsjednica IDS-a Umag Anja Žužić.