IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,463

Više od politike - Non solo politica

[RASPRAVA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA] 🟢𝐏𝐫𝐞𝐭𝐫𝐚𝐠𝐮 𝐳𝐞𝐦𝐥𝐣𝐢š𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚 𝐩𝐨 𝐧𝐚𝐳𝐢𝐯𝐮, 𝐨𝐝𝐧𝐨𝐬𝐧𝐨 𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐦𝐞𝐧𝐮 𝐢 𝐎𝐈𝐁-𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚 𝐨𝐦𝐨𝐠𝐮ć𝐢𝐭𝐢 𝐢 𝐨𝐩ć𝐢𝐧𝐚𝐦𝐚 𝐢 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐨𝐯𝐢𝐦𝐚 𝐫𝐚𝐝𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭𝐧𝐢𝐣𝐞𝐠 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐭𝐨𝐫𝐧𝐨𝐠 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐢𝐫𝐚𝐧𝐣𝐚.🗞Više pročitajte na poveznici u prvom komentaru👇📺Raspravu pogledajte 👉 bitly.cx/jMVM ... See MoreSee Less
View on Facebook
𝐈𝐃𝐒 𝐋𝐚𝐛𝐢𝐧 𝐨𝐝𝐧𝐢𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐛𝐣𝐞𝐝𝐮 𝐮 𝐬𝐯𝐢𝐡 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐦 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐯š𝐢 𝟕𝟎% 𝐯𝐢𝐣𝐞ć𝐧𝐢č𝐤𝐢𝐡 𝐦𝐣𝐞𝐬𝐭𝐚!Liste IDS-a Labin s partnerima, Istarskom strankom umirovljenika, Hrvatskom strankom umirovljenika i nacionalnim manjinama pobijedile su u svih sedam mjesnih odbora na današnjim Izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Labina, i time smo ponovno dobili povjerenje Labinjanki i Labinjana. Građani vjeruju u naš program i projekte i zato nastavljamo razvijati Labin i svaki naš mjesni odbor.💪Hvala svim biračima koji su danas, uz europarlamentarne izbore, dali svoj glas i za članove vijeća mjesnih odbora i time pokazali kako im je bitno participirati u izborima na svim razinama. Ispunili smo cilj osvojivši 70% vijećničkih mjesta i još jednom dokazali da građani imaju povjerenja u ono što i kako radimo. Slijedi nam nastavak uspješnog rada s vijećima mjesnih odbora u provođenju predizbornih programa!👏🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook

UMAG – „Kad pomislite da je uloga i smisao Gradskog vijeća u Umagu u potpunosti degradirana i da ne može biti gore, gradonačelnik Bassanese i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić uspijevaju dodatno grepsti po dnu. Tako su na posljednjoj, 11. sjednici Gradskog vijeća, pokazali za hrvatske prilike dosad neviđenu razinu arogancije i neshvaćanja demokracije“, istaknuli su IDS-ovi gradski vijećnici Goran Miljuš, Sandi Fabac te nezavisni Goran Galović i Marino Paretić.

– Na javno dostupnim snimkama sjednica, vidljivo je kako gradonačelnik bezobzirno omalovažava, neugodno napada i vrijeđa vijećnike, često i na osobnoj razini. Iz svoje prve klupe dojavljuje predsjedniku gradskog vijeća kada isključivati vijećnike sa sjednice, bez obzira je li ili nije došlo do povrede poslovnika, objašnjava IDS-ov vijećnik Goran Miljuš, dodajući:

– Gradonačelnik bi trebao sudjelovati na sjednicama Vijeća kako bi bio na usluzi nama izabranim vijećnicima. Na legitimna pitanja odgovarati pristojno i potpuno, jer je to njegova dužnost. Svidjelo se to Bassaneseu ili ne, ali zakoni koji reguliraju rad predstavničkih tijela su jasni.

– Izvrtanje činjenica, laganje, konstantno plasiranje netočnih informacija, eskiviranje razgovora o stvarnim problemima, postaje gradonačelnikov ustaljeni obrazac ponašanja, a time Gradsko vijeće sve više nalikuje na njegovu privatnu prćiju u kojoj on drži hvalisave monologe i docira drugima, umjesto da se vode konstruktivni razgovori o problemima i traže rješenja na dobrobit svih građana.

Na posljednjoj sjednici, IDS-ov vijećnik Sandi Fabac ukazao je na nepravilnost oko dobivanja materijala za jednu od točaka dnevnog reda, a gradonačelnik u odgovoru spominje podmetanja, policiju i karmu!

– Zabrinjavajuća je lakoća s kojom se vijećnik Galović udaljuje sa sjednice bez objašnjena i bez navođenja članka Poslovnika kojeg je vijećnik povrijedio. „Nejasno je da je na moje pitanje o tome zašto nemamo procjenu nekretnine za nekretninu koju prodajemo, a predlagatelj ju je dužan izraditi, a postavljeno gradonačelniku, na zadnjoj sjednici vijeća, predsjednik Belušić mi je odmah na motu gradonačelnika dao opomenu i udaljio sa sjednice u dvostrukom trajanju.“ izjavio je nezavisni vijećnik Goran Galović. Vijećnik Galović je jedinstveni slučaj u Hrvatskoj, nitko do sada nije dobio tri puta dvostruku zabranu prisustvovanja gradskom vijeću. Na istoj sjednici gradonačelnik fizički ustaje i gura vijećnika sa govornice.

– Predsjednik Gradskog vijeća, g. Belušić je samo marioneta koja cijelu sjednicu prati prst gradonačelnika i po tome reagira, opominje i izbacuje vijećnike, prekida govor, i poduzima sve ostale radnje kako bi onemogućio govor vijećnika za govornicom, smatra nezavisni vijećnik Marino Paretić.

Na tragu svega iznesenog, Sandi Fabac, IDS-ov vijećnik, postavlja si pitanje shvaća li uopće Vili Bassanese svoju ulogu. – Njegovo ponašanje smatramo nedopustivim i sramotnim za osobu koja obnaša javnu funkciju. Na žalost, takvo ponašanje prolazi mu ispod radara jer većina medija u Istri ne izvještava iz ‘dalekog’ Umaga. Njegova maska ‘uspješnog’ gradonačelnika ‘turbo – uspješnog’ Umaga brzo bi pala kad bi se javnost mogla uistinu informirati, a ne samo od PR-ovskih tekstova koje on plasira, zaključuje Fabac.