IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,456

Više od politike - Non solo politica

🟢Grad Poreč - Parenzo nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja!Suvremeni standardi, sigurno i poticajno okruženje i briga za sve generacije temelj su napretka i razvoja istarskih gradova i općina. Bravo Poreč, Loris Peršurić 👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
🟢Antifašizam je jedna od naših temeljnih vrijednosti koju slavi čitava Europa te koja je utkana kako u županijski Statut, tako i u Ustav Republike Hrvatske. Dobro znamo koliko je teška bila borba naših predaka, a znamo i koliko ona danas vrijedi. Ponosni smo što je upravo antifašizam bitan dio našeg identiteta i što je i danas jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo. ... See MoreSee Less
View on Facebook

PULA – Predsjednik IDS-a Dalibor Paus, čija je stranka pokrenula stranicu bespravnagradnja.hr, osudio je današnje izjave gradonačelnika Umaga o bespravnoj gradnji u Istri, ocijenivši ih sitnim politikantstvom te ga pozvao da se djelima, a ne riječima uključi u borbu protiv bespravne gradnje koja nadilazi stranački boje.

„U trenucima kada naša platforma za prijavu bespravne gradnje bilježi ogroman broj prijava i kada se gradovi diljem Hrvatske uključuju u nacionalnu nestranačku borbu protiv bespravne gradnje, tada izjave gradonačelnika Umaga i Vodnjana mogu značiti samo jedno, da se želi manipulirati temom, a u slučaju Umaga i prikriti vlastite neuspjehe“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus čija je stranka nedavno u zakonodavnu proceduru uputila prijedlog da se inspekcijske ovlasti spuste na jedinice lokalne samouprave jer će to omogućiti bolju zaštitu javnog interesa.

„Bespravna gradnja nema stranačku iskaznicu, a to g. Bassanese uporno negira jer je svjestan da u četiri mandata nije napravio ništa za borbu protiv bespravne gradnje. I dok nas oni svađaju, Umag i Istra se guše u bespravnoj gradnji“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus i zaključio da vjeruje da i Umag i Vodnjan žele jedinstvo u borbi protiv bespravne gradnje. U suprotnome daju alibi Vladi da ovu temu i dalje gura pod tepih.