IDS - Istarski Demokratski Sabor

IDS - Istarski Demokratski Sabor

13,476

Više od politike - Non solo politica

View on Facebook
IDS, Dalibor Paus i Loris Peršurić ostaju razuman, pristojan i civiliziran glas naših ljudi u 11. sastavu Hrvatskog sabora!👏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Hvala DUSTRA što ste u meni prepoznali vrijednosti koje i sami zagovarate! Naša zajednička europska suradnja je početak gradnje jedne nove, tolerantnije, centrističke opcije na svim razinama! 🇭🇷💚Želimo ljudima ponuditi konkretne politike, rad i napredak, a ne populizam!Zajedno smo snažniji! 🇭🇷🇪🇺 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Još jedan uspješan projekt privlačenja EU sredstava

LIŽNJAN – Nedaleko od velikog mola u uvali Kuje jučer je svečano otvorena ribarnica, pa će Ližnjanci po ribu moći drito na more. Mali, ali dobro opremljen kontejner površine 15 četvornih metara na pravom je mjestu – nula kilometara od mora.

Mještani i gosti više neće morati odlaziti u Pulu i tražiti parking ili u Medulin po ribu. Doduše prodaja još nije počela, ali hoće uskoro, na proljeće. Tako je barem najavio Simon Cukon iz medulinskog obrta Nebeski koji je korisnik ribarnice. Tako će Ližnjanci kupovati ribu od Medulinca, jer se jedino Cukon javio na natječaj za korisnika ribarnice i to ponovljeni.

– Možda će to biti poticaj da se neki Ližnjanac sljedeći puta javii na natječaj, našalio se načelnik općine Ližnjan Marko Ravnić.

Ideja o otvaranju ribarnice potekla je upravo iz općine, pa se općinska komunalna tvrtka Brnestra uključila u projekt. Realiziran je iz EU projekta za pomorstvo i ribarstvo, putem natječaja LAGUR-a Istarska batana, a u realizaciji su pomogli županijska javna ustanova Aurora. Vrijednost projekta iznosi 53.458 eura, od čega je iz EU povučeno 85 posto, a iz Republike Hrvatske 15 posto sredstava.

(Glas Istre)